Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nevjerojatno, opet isto

Šok za Davis Cup reprezentaciju: Borna Ćorić propušta veliko finale!?

Sjajnu atmosferu koja krasi hrvatski tenis posljednjih dana pokvarila je katastrofalna vijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom idućeg tjedna Borna Ćorić podvrgnut će se operaciji desnog koljena i najvjerojatnije će propustiti veliko finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine!

Kako neslužbeno doznajemo, planirani oporavak trajat će oko dva mjeseca, a s obzirom da je finale na programu od 25. do 27. studenog, jasno je da naš tenisač gotovo sigurno neće biti spreman za veliki obračun s Argentincima.

Prvotna očekivanja predviđala su izostanak od dva-tri tjedna i u tom slučaju bi se Borna uspio spremiti za finale. Nažalost, koljeno zbog kojeg je morao predati meč Marinu Čiliću u Cincinnatiju, a potom i Španjolcu Felicianu Lopezu na US Openu, u lošem je stanju i operacija je ostala jedini izbor.

Sreća se, kao i 2006. osmjehnula Argentincima

Nakon terapije očekivao je Ćorić da će biti spreman, ali vidjelo se u meču s Richardom Gasquetom u Zadru da nije bio pravi. Poslije tog meča je bol postala još veća te je već u subotu odlučeno kako će peti meč, bude li odlučivao o putniku u finale, igrati Ivan Dodig. Srećom, Marin Čilić je svladao Gasqueta i odveo Hrvatsku na megdan Argentini.

Inače, nevjerojatno je da se našoj Davis Cup reprezentaciji ponovno događa veliki peh uoči meča s Argentincima. Prije 10 godina, kada je Hrvatska branila naslov, dva dana uoči početka dvoboja ozlijedio se Mario Ančić i na koncu su Argentinci slavili u Domu sportova pobjedom Juana Ignacija Chele protiv Saše Tuksara u petom meču.

Doktor Ivo ima lijek za ovu situaciju

Što sad? Izlaz iz ove situacije je samo jedan - pod svaku cijenu nagovoriti Ivu Karlovića koji unatoč poznim igračkim godinama u posljednje igra odlično.

Zanimljivo, upravo protiv Argentinaca je Div sa Šalate posljednji put zaigrao za reprezentaciju. Bilo je to u četvrtfinalu Davis Cupa 2012. kada je Argentina u Buenos Airesu slavila sa 4:1, a Karlović je izgubio prvi dan od Juana Martina del Potra, a potom i u paru s Marinom Čilićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider