Tenis
SPORTOVI
Tenis
Borna se raspao

Davis Cup: Francuska povela 1:0, Gasquet razbio Ćorića

Richard Gasquet pobijedio Bornu Ćorića sa 6-2, 7-6 (5), 6-1....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teniska reprezentacija Francuske povela je s 1-0 u polufinalnom dvoboju Davis Cupa koji je u petak započeo u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, a prvi bod gostima donio je Richarda Gasquet pobijedivši Bornu Ćorića sa 6-2, 7-6 (5), 6-1.

Iskusni 30-godišnji Francuz, koji je u reprezentaciju pozvan nakon ozljeda Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa, sjajno je iskoristio svoju priliku i povjerenje izbornika Yannicka Noaha odigraviši meč bez ijedne ključne pogreške. Gasquet je znao iskoristiti sve pukotine u igri Borne Ćorića, kojih je u ovom dvoboju bilo previše.

S dva 'breaka' je Gasquet lako osvojio prvi set, a Ćorić je jedinu pravu priliku imao u drugom, u kojem je dvaput imao 'break' prednosti, kod 5-4 servirao za set, ali do set-lopte nije došao. Nakon što je Gasquet osvojio 'tie-break' i poveo 2-0 u setovima, Ćorićeva igra se potpuno raspala u trećem setu i Francuz je lakoćom došao do pobjede.

U drugom dvoboju današnjeg programa Marin Čilić će ppokušati osvojiti izjednačujući bod protiv 18. tenisača svijeta Lucasa Pouillea.

HRVATSKA - FRANCUSKA 0-1

Richard Gasquet - Borna Ćorić 6-2, 6-7 (5), 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider