Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lijepa Genie

Slučaj seksizma zasjenio treći dan Australian Opena

Slučaj seksizma na Australian Openu?! Tako su se barem raspisali brojni svjetski mediji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je teniski komentator zamolio atraktivnu kanadsku tenisačicu Eugenie Bouchard da se zavrti oko svoje osi i na taj način prezentira svoju sportsku opravu, pokrenula se prava lavina u medijima.

Bouchard je ekspresno slavila protiv Kiki Bertens u 2. kolu Australian Opena, nakon čega je davala intervju na terenu australskom komentatoru Ianu Cohenu.

"Jučer si 'tvitala' da ti se sviđa haljinica Serene Williams. Očito je da vama curama ide dobro u fluorescentnoj boji. Ona je bila toliko ljubazna da se zavrtila oko svoje osi, možeš li nam i ti to napraviti i reći nešto o svojoj haljinici?", upitao je Cohen, nakon čega je Bouchard to i napravila.

Društvene mreže su nakon toga eksplodirale upirući prstom u Cohena nazivajući ga seksistom i drugim pogrdnim imenima.

"Nisam to očekivala. Starac me tražio da zakovitlam, bilo mi je smiješno", rekla je Bouchard nakon što je bila suočena s pitanjem o seksizmu.

Drvlje i kamenje sasuto je po australskom reporteru, no najpametnija u cijeloj toj priči bila je Serena Williams.

"Ja osobno ne bi tražila Rafu Nadala ili Rogera Federera da se vrte oko svoje osi. Seksizam ili ne, svejedno mi je, jer je život daleko prekratak da bi se fokusirali na ovakve stvari. Imamo toliko problema oko nas na koje bi trebali obratiti pažnju".

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider