Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ružne scene

Skupština Hrvatskog teniskog saveza: Na ulazu zaštitari, medijima ulaz - zabranjen

Nakon borbe za vlast u hrvatskom nogometu, burna je bila i borba u još jednom bogatom sportu. Hrvatski teniski savez zbog lošeg upravljanja već je ostao bez svog nacionalnog centra, a današnju skupštinu od kaosa su morali čuvati - zaštitari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ružne scene na početku redovne skupštine Hrvatskog teniskog saveza. Na ulazu zaštitari, medijima ulaz zabranjen.

Problemi su počeli prije godinu i pol kada je predstavnicima Zagrebačkog teniskog saveza zabranjen ulaz na tada izbornu skupštinu. Nakon godinu i pol i pravnih bitki, isti predstavnici su ipak pušteni unutra.

"Objašnjeno nam je da mi nemamo pravo glasa jer predsjednik tumači da je na snazi Statut koji nije prihvaćen od gradskog ureda i koji je osporen odnosno odbijen", izjavio je Franc Regina, predsjednika Zagrebačkog teniskog saveza.

Prema istom rješenju, trebali su biti i na izbornoj skupštini od prije godinu i pol. No, danas je oporbe bilo još. Problema je imao i Neven Nakić, predsjednik Regije Dalmacija, čija je smjena bila jedna od točaka dnevnog reda, no on je ipak ostao na svojoj poziciji.

"Na temelju kojeg Statuta je sazvana ova Skupština", pitao se Nakić.

Ali i predstavnicima Istre i Kvarnera nije bilo jasno tko to danas smije, a tko ne smije prisustvovati Skupštini.

Zagrebački teniski savez broji najviše klubova i članova, pravna je osoba unutar saveza i dobiva značajna novčana sredstva od Grada Zagreba. Zato je važno tko upravlja njime i kakvu će ulogu imati unutar HTS-a.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković nije posebno komentirao današnje optužbe oporbe, no prema rješenju Ministarstva Uprave uskoro će ipak morati sazvati novu skupštinu.

"U tom rješenju je još i navedeno da se mora Statut ponovno prihvatiti, nakon toga se trebaju verificirati tijela, Skupština, i onda se pristupiti izbornoj Skupštini te se odabrati nova tijela Saveza, počevši od predsjednika do Upravnog odbora", rekao je Damir Pečenković, član Upravnog odbora Zagrebačkog teniskog saveza.

I dok traju pravna prepucavanja, trenutačno vodstvo Saveza ipak ne može pobjeći od jednog velikog poraza, a to je tensiki nacionalni centar. Mjesto na kojem su trenirali apsolutno svi naši nabolji tenisači više nije u njihovoj ingerenciji zbog nagomilanih dugova prema Zagrebačkom velesajmu, a i dalje nije donesena odluka tko će biti slijedeći koncesionar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider