Tenis
SPORTOVI
Tenis
sijevali komplimenti

Sereni ostala još samo jedna protivnica: 'Stvarno je volim gledati'

Svladavši Rumunjku Simonu Halep sa 6-2, 4-6, 7-5 Serena Williams stigla je do finala u Miamiju i na korak do osmog trijumfa na ovom turnir od kojeg je dijeli još samo Španjolka Carla Suarez Navarro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjajnom dvoboju, nakon dva sata i osam minuta velike borbe, Serena Williams je po peti put u šest međusobnih dvoboja izašla kao pobjednica nad Simonom Halep. Najbolja svjetska tenisačica briljirala je u prvom setu i trećem setu, a Halep joj parirala iskoristivši gotovo svaku priliku koju je dobila na servis suparnice (realizacija break-lopti 2/3). Na taj je način Rumunjka uspjela osvojiti drugi set i vratiti se u trećem nakon što je zaostajala 2-5. Do potpunog preokreta nije stigla, ali je zaslužila Serenino poštovanje, što sedmerostruka pobjednica Miamija ne pokazuje baš tako često kad su u pitanju njezine konkurentice.

"Ona igra tako dobro i lijepo ju je gledati. Tako je mlada i stvarno ju volim gledati. Zapravo, ja sam njezina štovateljica. Sviđa mi se njezin stav na terenu. Sviđa mi se kako je nabrijana, kako se bori, kako igra. Zabavno ju je gledati, jer je drugačija i predstavlja osvježenje", rekla je Serena za Halep, a Rumunjka uzvratila komplimentima na njezin račun.

"Mnogo sam naučila od nje. Ona je osvajala Grand Slam naslove dok sam ja još bila dijete. Volim je gledati kako se bori do posljednjeg daha. Nevjerojatno je da još uvijek osvaja naslove i da je broj 1. Izrazito cijenim njezinu karijeru i nju kao osobu", izjavila je Halep koja je posljednja tenisačica koja pobijedila Serenu Williams, prošle godine u grupnoj fazi WTA Finala u Singapuru.

Od tada je Serena nanizala 20 pobjeda, a protiv Španjolke Carle Suarez Navarro koja je u polufinalu sa 6-3, 6-3 svladala Njemicu Andreu Petković, najbolja svjetska tenisačica tražit će put prema svojoj 21. uzastopnoj pobjedi te 18. zaredom u Miamiju. Suarez Navarro, koja se po prvi put u karijeri probila do finala na najvišem rangu WTA turnira te time izborila mjesto među 10 najboljih igračica svijeta od sljedećeg tjedna, protiv Serene Williams je u prethodna četiri dvoboja uspjela osvojiti svega deset gemova.

WTA Miami - polufinale:

Serena Williams (SAD/1) - Simona Halep (RUM/3) 6-2, 4-6, 7-5
Carla Suarez (ŠPA/12) - Andrea Petković (NJEM/9) 6-3, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider