Tenis
SPORTOVI
Tenis
kerber broj 1

Težak udarac za završnicu WTA sezone: Serena otkazala Finals!

Jedna od najboljih tenisačica svih vremena drugu godinu zaredom neće nastupiti na završnom turniru najboljih igračica svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanka Serena Williams otkazala je svoj nastup na završnom turniru tenisačica WTA Finalsu zbog ozljede desnog ramena. Jedna od najboljih tenisačica svih vremena donijela je tu odluku nakon što je propustila cijelu azijsku turneju te dva vrlo jaka turnira u SAD-u i Kanadi uoči US Opena.

"Bila je to jako teška godina za mene. Ozljeda ramena mučila me tijekom cijele sezone i moji su doktori inzistirali da ostanem kod kuće i zaliječim to do kraja kako bi imala šanse zaigrati u idućoj godini", rekla je mlađa sestra Williams u video poruci navijačima.

Druga je to godina zaredom da Serena Williams neće nastupiti na završnom turniru u Singapuru. Prošle godine je također otkazala nastup zbog zdravstvenih problema, no za razliku od lani ovu godinu neće završiti kao broj 1. To će biti Njemica Angelique Kerber, dvostruka Grand Slam pobjednica ove sezone.

Umjesto Williams u turnir osam najboljih tenisačica uskočit će Britanka Johanna Konta. Ukoliko ne bude više otkaza zbog ozljeda, u Singapuru će se za naslov boriti  Kerber, Agnieszka Radwanska, Karolina Pliškova, Garbine Muguruza, Dominika Cibulkova, Simona Halep, Madison Keys i spomenuta Konta. Braniteljica naslova je Poljakinja Radwanska.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider