Tenis
SPORTOVI
Tenis
Amerikanka preokrenula

Serena se opet izvukla protiv Azarenke

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams još je jednom bila na velikom iskušenju protiv Bjeloruskinje Victorije Azarenke, ali je pobjedom 3-6, 6-4, 6-2 izborila nastup u osmini finala Roland Garrosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjeloruska tenisačica još je jednom stigla nadomak pobjedi nad Williams, ne tako blizu kao na nedavnom turniru u Madridu, gdje je propustila i tri meč-lopte, ali je najbolja svjetska tenisačica još jednom pronašla energiju i način kako preokrenuti tijek dvoboja s Azarenkom.

Bjeloruskinja je osvojila prvi set i povela 4-2 u drugom, kad je uslijedilo prvo Serenino buđenje. Nizom od četiri gema 33-godišnja Amerikanka osvojila je drugu dionicu dvoboja i izborila se za odluku u trećem setu.

I opet je prva do prednosti stigla Azarenka, povela 2-0 i onda stala. U sljedećih šest gemova osvojila je osam poena i po 17. put u njihovom 20. međusobnom dvoboju morala priznati Sereni da je bolja.

Sereni Williams ovo je bila 50. pobjeda u Roland Garrosu čime se svrstala u odabrano društvo, rame uz rame s još tri velikanke teniske povijesti. Naime, Williams je uz Chris Evert, Martinu Navratilovu i Steffi Graf postala četvrta tenisačica u Open eri (od 1968. godine) koja se može pohvaliti da je na svakom od četiri Grand Slam turnira ostvarila 50 ili više pobjeda; na Australian Openu ih ima 68 (6 naslova), na Roland Garrosu 50 (2 naslova), u Wimbledonu 72 (5 naslova) i na US Openu 79 (6 naslova).

U osmini finala 33-godišnju Serenu Williams čeka 11 godina mlađa sunarodnjakinja Sloane Stephens koja je s uvjerljivih 6-4, 6-1 nadigrala iskusnu Bugarku Cvetanu Pironkovu. Stephens je prethodnih pet dvoboja jednom uspjela pobijediti Williams. Bilo je to 2013. godine, kad ju je iznenadila u četvrtfinalu Australian Opena.

TENISAČICE - 3. kolo:

Serena Williams (SAD/1) - Victoria Azarenka (Bje/27) 3-6, 6-4, 6-2

Sloane Stephens (SAD) - Cvetana Pironkova (Bug) 6-4, 6-1

Sara Errani (Ita/17) - Andrea Petković (Njem/10) 6-3, 6-3

Petra Kvitova (Češ/4) - Irina Begu (Rum/30) 6-3, 6-2

Timea Bacsinszky (Švi/23) - Madison Keys (SAD/16) 6-4, 6-2

Andreea Mitu (Rum) - Francesca Schiavone (Ita) 7-5, 6-4

Alison Van Uytvanck (Bel) - Kristina Mladenović (Fra) 6-4, 6-1

Julia Goerges (Njem) - Irina Falconi (SAD) 6-4, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider