Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bitke za četvrtfinale

Serena predala u Rimu, Halep furiozna protiv Venus

Najbolja svjetska tenisačica, 33-godišnja Amerikanka Serena Williams odustala je od nastupa u 3. kolu WTA turnira u Rimu, zbog ozljede desnog lakta, objavili su organizatori Italian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako se među osam najboljih u Rimu bez borbe probila 23-godišnja Amerikanka Christina McHale, 65. tenisačica svijeta, kojoj je to prvi proboj u četvrtfinale WTA turnira od rujna prošle godine, kad se probila do polufinala u Seulu.

Prije Sereninog odustajanja, od rimskog turnira oprostila se i njezina starija sestra Venus koju je prvi put u karijeri pobijedila Rumunjka Simona Halep. Starija sestra Williams u ovaj je dvoboj ušla s vodstvom 3-0 u međusobnim mečevima, od čega je dvaput pobjeđivala Rumunjku na zemlji, 2012. u Rimu i Madridu.

No, Halep je od tada napravila veliki napredak i postala jedna od najboljih svjetskih tenisačica, što je zorno pokazala u četvrtak u Foro Italicu. Halep će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnjakinje Alexandre Dulgheru koja je u glavni turnir stigla iz kvalifikacija i u 3. kolu iznenadila 8. nositeljicu, Ruskinju Jekaterinu Makarovu.

WTA Rim - 3. kolo:

Marija Šarapova (RUS/3) - Bojana Jovanovski (SRB) 6-3, 6-3
Carla Suarez-Navarro (ŠPA/10) - Eugenie Bouchard (KAN/6) 6-7 (2), 7-5, 7-6 (7)
Alexandra Dulgheru (RUM) - Jekaterina Makarova (RUS/8) 6-4, 6-3
Simona Halep (RUM/2) - Venus Williams (SAD/14) 6-2, 6-1
Christina McHale (SAD) - Serena Williams (SAD/1) bez borbe

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider