Tenis
SPORTOVI
Tenis
Australian Open

Serena opet 207 km/h, Azarenka preživjela Hampton

Prva svjetska tenisačica i braniteljica naslova na Australian Openu, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, teškom je mukom svladala Amerikanku Jamie Hampton 6-4, 4-6, 6-2 u 3. kolu prvog Grand Slam turnia sezone u Melbourneu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to dvoboj dvije 23-godišnje tenisačice, u kojem je talentirana Hampton, 63. igračica s WTA ljestvice, vodila s 2-1 u trećem setu uz prednost breaka, ali do kraja nije uspjela osvojiti niti jedan gem. Vjerojatno ne bi bilo tako da nije igrala s velikim bolovima u leđima, zbog kojih je pri vodstvu 5-4 u drugom setu uzela medicinski time-out.

Nakon toga je uspješno odraditi servis za set, a onda je dodatno zabrinula Azarenku kada je stigla do breaka prednosti u setu odluke. No, praktički svaki udarac je odigrala s bolnim grčem na licu i bilo je prilično jasno da neće izdržati…

"Uzela je medicinski time-out, ali su nakon toga s njezinog reketa sijevali izravni poeni sa svih strana. Ja nisam imala nikakvih zdravstvenih problema, ali nisam mogla zabiti niti jedan poen. Pomislila sam kako bi bilo bolje da i ja osjećam bolove u leđima", zlobno je prokomentirala Azarenka.

Njezina sljedeća suparnica bit će Ruskinja Jelena Vesnina, koja je svladala Talijanku Robertu Vinci 4-6, 7-6(4), 6-4, spasivši meč-loptu u 10. gemu drugog seta. Vesnina je upisala osmu pobjedu u nizu, nakon što je prije Australian Opena osvojila WTA turnir u Hobartu.

Amerikanka Serena Williams, osvajačica zadnja dva Grand Slam turnira, Wimbledona i US Opena, i dalje nezaustavljivo juri u Melbourneu. U 3. kolu izbacila je Japanku Ayumi Moritu 6-1, 6-3. Pritom je drugi puta na turniru opalila servis od 207 kilometara na sat. Iduća protivnica bit će joj Ruskinja Marija Kirilenko, koja je u dva seta zaustavila Belginaku Yaninu Wickmayer. 

Australian Open, tenisačice, 3. kolo:

Azarenka (1) – Hampton 6-4, 4-6, 6-2

Vesnina – Vinci (16) 4-6, 7-6(4), 6-4

Kuznjecova – Suarez Navarro 6-2, 4-6, 6-3

S. Williams (3) – Morita 6-1, 6-3

Kirilenko (14) – Wickmayer (20) 7-6(4), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider