Tenis
SPORTOVI
Tenis
''Žao mi je Novaka, ali...''

Senzacija kakva se nije vidjela godinama: Đokovića s AO-a izbacio 117. tenisač svijeta!

Šesterostruki pobjednik Australian Opena vodio je 2:1 u setovima, ali to nije uspio zadržati protiv Uzbekistanca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest koja je šokirala svijet sporta glasi  - u 2. kolu Australian Opena ispao je Novak Đoković! S 3:2 u setovima svladao ga je Uzbekistanac Denis Istomin koji je na startu turnira bio bolji od našeg Ivana Dodiga. Bilo je 7:6 (8), 5:7, 2:6, 7:6 (5), 6:4 za 117. igrača svijeta.

Tijekom većine meča Đoković nije uspijevao pronaći pravi ritam igre. S druge strane, Istomin je servirao odlično, a kad je u odlučujućem setu napravio break za 3:2 zadržao je koncentraciju i mirnoću potrebnu za veliki skalp.

Prvi set trajao sat i pol

Odluka je pala u tie-breaku kojeg je 117. igrač svijeta dobio 10:8. Zanimljivo, samo prvi set trajao je sat i 28 minuta! Đoković je u drugom setu zaigrao nešto bolje, ali je otpor protivnika slomio tek kod 5:5 kada mu je oduzeo servis, a onda izjednačio u setovima.

U trećem setu Đoković je svom protivniku tri puta oduzimao servis, jednom ga i izgubio, pa je s uvjerljivih 6:2 poveo u setovima s 2:1. No, to nije pokolebalo Istomina koji je četvrti set otvorio s 3:0, ali se drugi igrač svijeta vrlo brzo vratio i odluka je ponovno padala u 13. igri u kojoj je Istomin još jednom bio mirniji.

U odlučujućem setu ključni trenutak dogodio se kod 2:2 kada je Istomin napravio break i prednost održavao do kraja za veliko slavlje.

"Žao mi je Novaka, igrao sam jako dobro danas. Mislim, iznenadio sam i sam sebe. Ovo je najveća pobjeda moje karijere. Ovo mi puno znači jer vidim da mogu igrati na istoj razini s ovim momcima", skroman je nakon trijumfa karijere bio Istomin, najslabije rangirani igrač ikad od kojeg je Đoković izgubio na Grand Slam turnirima.

Uzbekistancu je ovo treći put u karijeri da je izborio treće kolo Australian Opena (dosad je tu bio 2010. i 2014.). Idući protivnik mu je Španjolac Pablo Carreno Busta koji je svladao Britanca Kylea Edmunda.

Đokoviću će trebati dugo vremena da se vrati na broj 1

Što se Đokovića tiče, posljednji put se nije uspio plasirati među 32 najbolja na nekom Grand Slamu u Wimbledonu 2008. kada ga je pobijedio Marat Safin. Za bivši dugogodišnji broj jedan svjetskog tenisa ovo je tek drugi put u sedam godina da je poražen od nekog igrača izvan TOP 100 (na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru svladao ga je Juan Martin del Potro, tada 145. na ATP ljestvici).

Zbog činjenice da je kao prošlogodišnji finalist branio 1.200 bodova, a osvojio ih samo 45, Đoković će na ATP ljestvici puno zaostati za vodećim Andyjem Murrayjem i neko se vrijeme neće vratiti na prvu poziciju (barem do druge polovice ove godine).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider