Tenis
SPORTOVI
Tenis
junak 'azzurra'

SAD, Italija i Češka prvi osigurali ostanak u Svjetskoj skupini

Pobjedama u prvim nedjeljnim pojedinačnim mečevima tenisači SAD-a, Italije i Češke, na gostovanjima u Uzbekistanu, Rusiji i Indiji, osigurali su sudjelovanje u Svjetskoj skupini Davis Cupa za 2016. godinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikancima je pobjedu u Taškentu donio Jack Sock koji je svladao najboljeg uzbekistanskog tenisača Denisa Istomina sa 6-2, 2-6, 6-4, 6-4 i osvojio treći, pobjednički bod za svoju reprezentaciju.

Italiju je u Svjetskoj skupini ostavio Fabio Fognini, koji je treći bod donio pobjedom 7:6, 6:3, 7:6 protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Indija je Češku ugostila u New Delhiju, a pobjednike Davis Cupa iz 2012. i 2013. godine do nedostižnih 3-1 doveo je Jiri Vesely svladavši Yukija Bhambrija sa 6-3, 7-5, 6-2.

Nijedan od osam dvoboja doigravanja za Svjetsku skupinu nije bio odlučen nakon dva dana, a pet gostujućih reprezentacija, među njima i Hrvatska, u posljednji je dan ušlo s vodstvom. Osam pobjedničkih reprezentacija iz ovih dvoboja pridružit će se ovogodišnjim četvrtfinalistima u ždrijebu Svjetske skupine za 2016. godinu, gdje svoje osigurano mjesto imaju: Velika Britanija, Australija, Argentina, Belgija, Francuska, Kazahstan, Srbija i Kanada.

Davis Cup - doigravanje za Svjetsku skupinu:

Brazil - HRVATSKA 1-2

Indija - Češka 1-3

Uzbekistan - SAD 1-3

Rusija - Italija 1-3

Švicarska - Nizozemska 2-1

Kolumbija - Japan 2-1

Dominikanska Republika - Njemačka 1-2

Poljska - Slovačka 2-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider