Tenis
SPORTOVI
Tenis
12 as servisa

Roland Garros: Ante Pavić prošao u glavni turnir

Ante Pavić odlično je odradio posao u kvalifikacijama Roland Garrosa i izborio je plasman u glavni turnir. U trećem kolu kvalifikacija svladao je Australca Thanasija Kokkinakisa s 4-6, 7-6, 7-5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thanasi Kokkinakis je vrlo neugodan protivnik, jedan od vodećih juniora svijeta proteklih godinu-dvije, no Pavić je bio u pravom izdanju kada je to najviše trebalo i odnio je pobjedu. Ovo nije podloga koja Kokkinakisu najviše odgovara i Pavić je to iskoristio.

Dva i pol sata trebao je hrvatski tenisač za svoj prvi plasman u glavni ždrijeb Grand Slam turnira, a pritom je spasio meč loptu u trećem setu kod vodstva Kokkinakisa 5-4.

Prvi set izgubio je nakon što je izgubio već prvi servis gem, taj zaostatak nije uspio nadoknaditi i Kokkinakis je dobio to razdoblje igre sa 6-4. Ponovno je Pavić visio na startu drugog seta kada je odmah spasio tri break lopte, u tom setu Kokkinakis je imao još tri break prilike, ali sve su ostale neiskorištene i odlučivao je tie-break. U njemu je Pavić poveo sa 6-3, realizirao tek treću set loptu i izborio treći set.

Tamo je Kokkinakis imao tu priliku kod 5-4 kada je stigao do 30-40 i svoje jedine meč lopte, Pavić je to izvukao i u sljedećem gemu došao do 15-40, oduzeo servis Australcu i mirno odservirao za pobjedu.

Uz 12 as servisa prošao je u glavni ždrijeb gdje će protivnika saznati kasnije večeras ili najkasnije sutra kada se kompletiraju svi susreti kvalifikacija tenisača. (TS) 

Roland Garros, kvalifikacije, treće kolo:

Ante Pavić (Hrvatska) - Thanasi Kokkinakis (Australija) 4-6, 7-6(5), 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider