Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Lagana pobjeda Francuza

Roland Garros: Ante Pavić bez šanse protiv Gillesa Simona

U svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, Ante Pavić uhvatio je svega pet gemova. 29. nositelj Gilles Simon pokazao se prejak protivnik i glatko je slavio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pavić je veliki posao odradio već prošavši kvalifikacije čime je po prvi put u karijeri zaigrao u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Ždrijeb glavnog turnira nije mu bio naklonjen, morao je igrati protiv Francuza Gillesa Simona koji je ipak bio prejak.

U prva dva seta Pavić je još uvijek bio impresioniran i Simon je to znalački koristio. Francuz je vodio krajem drugog seta s ogromnih 6-1, 5:0 i bilo je pitanje može li Pavić spriječiti izrazito visok poraz.

Uspio je u trećem setu pružiti nešto više, odigrati bolje i ravnopravnije, ali nije uspio zaprijetiti nekim preokretom. Kod 3:3 izgubio je servis, odmah u sljedećem gemu imao je priliku za povratak u set, ali propušta rijetku break loptu i Simon brzo završava posao.

Za sat i 37 minuta Francuz je prošao u drugo kolo slavivši sa 6:1, 6:1, 6:3 te realiziravši sedam od devet break prilika dok je Pavić svoje jedine dvije propustio iskoristiti. Naš tenisač je dosta griješio, imao je 37 neprisiljenih pogrešaka i samo 15 winnera.

 

Roland Garros, prvo kolo:

Gilles Simon (Francuska, 29) - Ante Pavić (Hrvatska, Q) 6:1, 6:1, 6:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider