Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uspješan turnir za Hrvaticu

Roland Garros: Ajla Tomljanović zaustavljena u četvrtom kolu

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnom dijelu Roland Garrosa. Posljednja koja je ostala u turniru bila je Ajla Tomljanović, no nju je u četvrtom kolu zaustavila Carla Suarez Navarro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolka Carla Suarez Navarro po drugi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa. Dosad je jednom došla do osam najboljih i to u svom premijernom nastupu 2008. godine kada ju je svladala Jelena Janković, a na putu do tog četvrtfinala upisala pobjede protiv, između ostalih, Amelie Mauresmo i Flavije Pennette.

Ove godine Suarez Navarro je kao favorit ušla u dvoboj osmine finala protiv Ajle Tomljanović i taj status potvrdila je pobjedom 6-3, 6-3 za sat i 15 minuta provedenih na terenu.

Tomljanović je prvi set izgubila bez da je kreirala ijednu priliku za break, a s druge strane Suarez Navarro je dvaput oduzimala servis hrvatskoj tenisačici. Dogodilo se to prvi put već na početku meča kod 1-1, a drugi je stigao za potvrdu osvajanja prvog seta sa 6-3.

U drugi set Tomljanović je ušla bolje i odmah oduzela servis Španjolki, međutim odmah nakon toga gubi svoja dva servis gema i vraća se u rezultatski zaostatak.

Na servisu za meč Suarez Navarro spasila je dvije break-lopte i na kraju realizirala drugu meč-loptu za ulazak u četvrtfinale i dvoboj protiv kanadske teniske nade Eugenie Bouchard koja je ranije u nedjelju lakoćom svladala Angelique Kerber (6-1, 6-2).

Tomljanović je u ovom dvoboju osvojila više poena na reternu (24-23), imala je više winnera (15-11), međutim i deset neprisiljenih pogrešaka više (25-16). (TS)

 

Roland Garros, tenisačice, četvrto kolo:

Carla Suarez Navarro (Španjolska, 14) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6-3, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider