Tenis
SPORTOVI
Tenis
uskoro započinju

Federer objasnio angažiranje Ljubičića: 'Po prvi put imam takvog trenera'

Roger Federer jako je uzbuđen zbog skorašnje suradnje s umirovljenim hrvatskim tenisačem Ivanom Ljubičićem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer, po mnogima najbolji tenisač svih vremena, objavio je prije samo koji dan, na svojoj internetskoj stranici, da je novi član njegovog trenerskog tima umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić. Mnogi su ostali zatečeni tom odlukom, no nakon posljednje Federerove izjave, to će uistinu biti posebno i sasvim novo iskustvo za njega.

VIDEO Federer želi da mu Ljubičić 'zakrpa' jed(i)nu manu u igri

"Jako sam uzbuđen što se priključio mom timu. Dugo ga poznajem i riječ je o sjajnoj osobi. Igrao je protiv gotovo svih igrača protiv kojih ja danas igram, što znači da po prvi put u karijeri imam trenera iz ove generacije. Dosada sam imao samo trenere iz generacija prije naše. Jako sam uzbuđen zbog te činjenice, ali i zbog toga što ću čuti novi 'glas' u svom timu", rekao je Roger Federer na konferenciji za novinare.

"Jedva čekam da nam se priključi i čim se to dogodi počet ćemo s pripremama za novu sezonu. Dotada je Severin Luthi moj trener i uvjeren sam da će kombinacija njega i Ivana biti sjajna i da ćemo zajedno ostvarivati dobre rezultate".

Ljubičić je samo dvije godine stariji od Federera, a zajedno su na ATP Touru odradili 16 međusobnih dvoboja. Federer je daleko uspješniji s 13 pobjeda, iako je Ljubičić dobio dvije od uvodna tri meča. Federeru gotovo nikad nije bilo lako igrati protiv nekada trećeg igrača svijeta i zasigurno će mu bit zanimljivo čuti na koji je način Ljubičić uspjevao u tome.

Njih dvojica će se kao 'tandem' pojaviti prvi puta u Brisbaneu početkom siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider