Tenis
SPORTOVI
Tenis
žalosno da ih još ima

VIDEO Nakon sramotne izjave 'tenisačice, kleknite na koljena' Moore smijenjen

Nakon lavine napada direktor ATP i WTA turnira u Indian Wellsu podnio ostavku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor velikih ATP i WTA teniskih turnira u Indian Wellsu Raymond Moore podnio je ostavku na svoju dužnost nakon napada na njega koji su uslijedili zbog komentara kako se tenisačice mogu smatrati "vrlo, vrlo sretnima" zbog toga što imaju isti nagradni fond kao i tenisači.

"Da sam ja tenisačica, svake bih se večeri na koljenima zahvaljivao Bogu na Rogeru Federeru i Rafi Nadalu, jer su oni nositelji popularnosti našeg sporta", rekao je Moore što je izazvalo gnjevnu reakciju, poglavito aktualne prve tenisačice svijeta Serene Williams, ali i nekadašnje šampionke Martine Navratilove.

"Prije gotovo pola stoljeća Billie Jean King je započela povijesnu kampanju za jednakost žena u tenisu. Ono što je uslijedilo je više-generacijski pokret s ciljem da se žene i muškarce u sportu tretira na jednak način. S ponosom mogu reći kako naš turnir u Indian Wellsu, kao i svi ostali najveći svjetski teniski turniri, već čitavo desetljeće imaju jednak nagradni fond za igrače i za igračice. Želio bih se osobno zahvaliti svim velikim tenisačicama koje su se godinama borile za jednake nagrade u profesionalnom tenisu. Svi mi u BNP Paribas Openu obećavamo kako ćemo nastaviti raditi na tome da tenis bude bolji sport za sve", objavio je u priopćenju za javnost vlasnik turnira u Indian Wellsu Larry Ellison u kojem je potvrđen odlazak Moorea s mjesta direktora.

Moore je dužnost direktora turnira u Indian Wellsu preuzeo krajem prošle godine kada je dotadašnji direktor Steve Simon postao izvršni predsjednik WTA Toura.

Podsjetimo i da se Novak Đoković upleo u ovu priču sa svojom izjavom da bi 'tenisači trebali zarađivati više od tenisačica'. To je tema u koju se prvi igrač svijeta jednostavno nije trebao uplitati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider