Tenis
SPORTOVI
Tenis
Treći i peti nositelj

Poznati finalisti Zagreb Indoorsa

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez i Talijan Andreas Seppi borit će se za naslov pobjednika 10. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa nakon polufinalnih pobjeda nad Marcosom Baghdatisom i Marcelom Granollersom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački ATP turnir će u nedjelju dobiti set novih pobjednika i u paru i u pojedinačnoj konkurenciji. Za to se pobrinuo 3. nositelj, Španjolac Guillermo Garcia-Lopez koji je u prvom polufinalu sa 6:4, 6:4 svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, pobjednika u Domu sportova iz 2007. godine.

Varaždniski zet je otvorio meč breakom, ali nije ga uspio dugo zadržati. "Počeo sam dobro prvi set. Bio sam agresivan, držao sam meč pod kontrolom, imao sam break prednosti i onda sam ga ispustio iz ruku. U drugom setu nemam za čim žaliti, jer je on igrao jako dobro. Pritiskao me, dobro je reternirao. Bio je bolji od mene i pronašao je put do pobjede, što je najvažnije", izjavio je Baghdatis koji ni u trećem pokušaju nije uspio pobijediti Garcia-Lopeza.

Španjolac je u ključnim trenucima imao više koncentracije, a uspio se othrvati i mogućem povratku Baghdatisa kad je servirao za pobjedu. Cipranin je stigao do 15-40 nakon dvostruke pogreške Španjolca, međutim, do izjednačenja na 5:5 nije došao.

"Obojica smo bili nervozni na početku i loše počeli meč. Kasnije smo počeli igrati puno bolje, s mnogo dobrih izmjena. Ja sam bio čvršći, konstantniji, a on je forhendom napravio nekoliko pogrešaka. U oba seta sam napravio break na 4:4, kad sam forsirao njegov forhend. On je bio malo nervozniji i to sam iskoristio", rekao je Garcia-Lopez i ne znajući ishod drugog meča poželio španjolsko finale u Zagrebu.

Za to je imao više razloga. Prvo, s Granollersom je prijatelj i pobijedio ga je u svom posljednjem finalu u Casablanci prošle godine. Drugi, možda i važniji razlog je što protiv Seppija u međusobnim dvobojima ima 0:4 i samo jedan osvojen set.

Garcia-Lopezu se želja nije ispunila. U svom sedmom finalu morat će na Seppija koji će se prvi put boriti za naslov nakon Moskve 2012. U svom šestom zagrebačkom nastupu uspio je nadmašiti najbolji rezultat ostvaren još na prvom turniru 2006. kad je stigao do četvrtfinala i izgubio od Tima Henmana.

"Trudio sam se ja svake godine, ali nisam uspio doći do finala. Biti u finalu nakon gotovo dvije i pol godine je nešto posebno. Nije bio lagan meč, pogotovo prvi set u kojem sam nadoknadio break zaostatka. Tie-break je bio napet. U drugom setu sam se opustio i zaigrao bolje", rekao je prvi tenisač koji je u 2015. stigao do deset pojedinačnih pobjeda.

U drugom setu je Andreas Seppi čak triput slomio Španjolčev servis i izborio svoje sedmo finale. Iako ima 4:0 protiv Garcia-Lopeza Talijan se ne osjeća kao favorit.

"Imao sam i 0:10 protiv Federera, pa sam ga uspio pobijediti u Melbourneu. To je samo statistika", rekao je.

Finalni dvoboj u Domu sportova započet će u 16 sati, a od 13,30 sati Marin Draganja će pokušati postati prvi hrvatski pobjednik na turniru parova, uz pomoć svog partnera Finca Henrija Kontinena. Na putu do prvog zajedničkog naslova zaustaviti ih mogu Francuz Fabrice Martin i Indijac Purav Raja.

Polufinale:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:4, 6:4

Andreas Seppi (Ita/5) - Marcel Granollers (Špa/8) 7:6 (5), 6:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider