Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spriječila ga 'ozljeda'

Politika ispred sporta: Predao dobiveni meč kako ne bi igrao protiv Izraelca

Nova kontroverza pogodila je ATP Tour, nakon što je Tunižanin Malek Jaziri predao susret 1. kola turnira u Montpellieru kako bi izbjegao susret protiv Izraelca Dudija Sele u kolu kasnije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jaziri je dobio prvi set protiv Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:3, a potom je predao susret zbog navodnih bolova u laktu koje je imao i tijekom Australian Opena. ATP je poslije meča, u kojem je Jaziri u dva navrata zvao fizioterapeuta, potvrdio da je Jaziri zaista predao zbog ozljede, ali i da istražuju ovaj slučaj zbog igračeve povijesti.

Naime, Jaziriju ovo nije prvi takav incident. Tuniški teniski savez mu je 2013. naredio da na turniru u Uzbekistanu ne igra protiv Izraelca Amira Weintrauba, isključivo iz političkih razloga. ITF je zbog toga savezu zabranio natjecanje u Davisovom kupu iduće godine.

Sve je ovo vjerojatno nastavak bojkota Tunižana koji izbjegavaju susrete s izraelskim sportašima u znak protesta situacije s Palestinom.

Jaziri je zbog ozljede predao i susret parova na ATP turniru u Montpellieru, gdje je u četvrtfinalu s Marcom Lopezom trebao igrati protiv, pogađate, Izraelca (Jonathana Erlicha)!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider