Tenis
SPORTOVI
Tenis
presječene tetive

Kvitova nakon proživljene drame: "Mogu micati prstima"

WTA Tour bit će bez dvostruke pobjednice Wimbledona najmanje šest mjeseci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Češka tenisačica Petra Kvitova, koja je u utorak napadnuta u svom stanu, pri čemu joj je napadač nožem ozlijedio sve prste na lijevoj, igračkoj ruci, izjavila je u petak na konferenciji za medije u Pragu da će učiniti sve kako bi se vratila tenisu.

"Nemam izbora nego se okrenuti budućnosti, a ne prošlosti, i vidjeti kako će se situacija razvijati. Nije mi važno koliko će trajati oporavak, hoće li to biti tri mjeseca, šest mjeseci, godila ili čak i duže. Svakako se želim vratiti jednog dana i napravit ću sve što je u mojoj moći da se to dogodi", izjavila je 26-godišnja češka tenisačica na konferenciji za medije te dodala kako je u četvrtak tijekom liječničkog pregleda uspjela micati prstima, što je nazvala "najljepšim božićnim darom".

Bilo je to prvo javno obraćanje dvostruke wimbledonske pobjednice nakon napada u kojem su joj nanesene ozljede koje će je izvan tenisa držati najmanje šest mjeseci. Kvitovoj su operativnim zahvatom morali povezati presječene tetive u lijevoj ruci.

Češka policija još uvijek traga za napadačem koji se lažno predstavio kao inspektor instalacija za grijanje i tako ušao u stan. Prema policijskim navodima Kvitova je ispala slučajnom žrtvom, odnosno napad na nju nije bio posebno planiran.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider