Tenis
SPORTOVI
Tenis
Premijerni naslov

PBZ Zagreb Indoors po prvi puta ima hrvatskog pobjednika u parovima

Splićanin Marin Draganja u paru s Fincem Henrijem Kontinenom, postao je prvi hrvatski pobjednik u konkurenciji parova na PBZ Zagreb Indoorsu nakon što su u finalu desetog izdanja svladali francusko-indijsku kombinaciju Fabrice Martin - Purav Raja sa 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Draganja se pobrinuo da Hrvatska ipak ima pobjednika i ove godine u Domu sportova, kadaPBZ Zagreb Indoors slavi deseti rođendan. Marin Čilić je pojedinačni naslov osvajao četiri puta, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig jednom, ali u paru hrvatski tenis nije imao pobjednika. Sve do ove nedjelje kad su Marin Draganja i Finac Henri Kontinen u finalu svladali Francuza Fabricea Martina i Indijca Purava Raju sa 6-4, 6-4.

Martinu i Raji je ovo bio prvi zajednički nastup na ATP turnirima pa ih ni poraz u finalu nije razočarao. Draganja i Kontinen su nakon poraza u finalima prošlogodišnjih ATP turnira u Metzu i Baselu dočekali i pobjednički tjedan. Zanimljivo je da do nastupa u Domu sportova u 2015. na tri turnira nisu ostvarili nijednu pobjedu.

"Mislim da smo ovdje igrali bolje. Mislim da smo par koji može osvajati i veće turnire. Zašto ne? Već smo pobjeđivali najbolje svjetske igrače u parovima", zaključio je Kontinen, a svojim se prepoznatljivim humorom nadovezao Draganja:

"Možemo osvajati velike turnire. No, nezgodno je što možemo i gubiti u prvom kolu. Moramo naći neku sredinu."

Draganja i Kontinen planiraju cijelu sezonu igrati zajedno.

"Cilj je da Henri još malo popravi renking, da mi se približi oko 30. mjesta, pa da možemo ulaziti u sve turnire. Onda će biti lakše planirati. Nismo upali u Rotterdam sljedeći tjedan. Nedostajalo nam je nekoliko mjesta. London? To je jako daleko. Još je deset mjeseci igranja pred nama", rekao je Draganja, a potom objasnio razlaz s Matom Pavićem, s kojim je prošle godine u Zagrebu dogurao do polufinala.

"Mate je još uvijek želio paralelno gurati i karijeru u singlu, a ja sam se opredijelio samo za parove, tako da nismo mogli uskladiti kalendar. To je sve, nema nikakvih tajni."

S obzirom na sadašnju situaciju, Draganja će predvoditi i hrvatski par u Davis Cup dvoboju sa Srbijom.

"Ivan Dodig je naš najbolji igrač u paru i lijepo bi bilo igrati s njim. Ako on ne bude igrao, ima još momaka s kojima se dobro slažem na terenu", zaključio je Marin bez imenovanja mogućih partnera za dvoboj u Kraljevu.

PBZ Zagreb Indoors - finale:

MARIN DRAGANJA/Henri Kontinen (HRV-Fin/2) - Fabrice Martin/Purav Raja (Fra-Ind) 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider