Tenis
SPORTOVI
Tenis
Turnir unatoč tome sjajan

PBZ Zagreb Indoors: Otkazao četvrtfinalist Australian Opena

Nažalost, ovogodišnje je izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors (od 1. do 9. veljače) ostalo bez jednog velikog igračkog imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bugarin Grigor Dimitrov, 19. tenisač svijeta i ovogodišnji četvrtfinalist Australian Opena, zbog ozljede je prisiljen otkazati nastup u Domu sportova.

"U Zagrebu sam se prošle godine osjećao kao kod kuće. Iako sam u tijesnom meču izgubio već u 1. kolu od Ive Karlovića, grad i turnir su mi ostali u lijepom sjećanju. Želio sam ove godine osvojiti naslov u Zagrebu. Nažalost, oporavak od ozljede zadobivene na Australian Openu se odužio, te sam prisiljen otkazati nastup. Nadam se da ću imati priliku ponovno zaigrati u Zagrebu", izjavio je Grigor Dimitrov.

Unatoč otkazu Dimitrova i Tipsarevića, popis igrača za ovogodišnji PBZ Zagreb Indoors i dalje je prepun velikih imena, poput Miloša Raonica, Tommyja Haasa, Mihaila Južnija, Feliciana Lopeza, Philippa Kohlschreibera, Jürgena Melzera, Radeka Štepaneka i drugih. O snazi turnira svjedoči i podatak da će od naših tenisača u statusu nositelja na subotnjem ždrijebu biti samo Ivan Dodig koji je u ovom trenutku 34. na ATP ljestvici.

Uz Ivana Dodiga i ostali su se hrvatski tenisači već okupili u Zagrebu te iskoristili mogućnost treninga na glavnom terenu u Domu sportova. Tako su ovogodišnju podlogu već isprobali i Marin Čilić, Ivo Karlović, te Borna Ćorić: "To je pogodnost kakvu ne možemo uživati na drugim dvoranskim turnirima, gdje tereni nikada nisu spremni prije četvrtka. Želio bih se zahvaliti organizatorima što su nam omogućili treninge već od ponedjeljka navečer. To će nam, uz bučnu podršku gledatelja, zasigurno biti dodatna prednost u odnosu na inozemne igrače", rekao je Ivan Dodig, najbolje rangirani hrvatski tenisač.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider