Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi dan Umaga

Pavić servirao za set protiv Monfilsa pa stao, Topić uzeo samo gem

Hrvatski tenisač, 20-godišnji Splićanin Mate Pavić, mogao je zakomplicirati život uglednom francuskom tenisaču Gaëlu Monfilsu na premijeri zemljanog ATP turnira u Umagu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Servirao je, poslije prvog seta prepunog amplituda, Pavić kod 5:4 za osvajanje prve dionice, ali je u tom naletu izgubio tri gema zaredom, a potom je upao i u novu rupu tijekom drugog seta što ga je posve udaljilo od moguće senzacije i pobjede protiv igrača koji je nekada bio i član deset najboljih na svijetu, a danas je 56. na ATP ljestvici.

Slavio je 26-godišnji Monfils 7:5, 6:2 u meču koji je trajao jedan sat i 21 minutu, te su obojica igrača imala po deset break-lopti. No, Francuz je imao dvostruko bolju realizaciju (6:3).

Loše se proveo još jedan hrvatski tenisač, Joško Topić, koji je glavni turnir ugledao nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Argentinac Carlos Berlocq, koji je prije dva tjedna osvojio premijerni turnir u karijeri, zemljani u Båstadu, je slavio s laganih 6:0, 6:1. Argentinac je inače postavljen za osmog nositelja umaškog turnira.


ATP Umag, 1. kolo:

Monfils - M. Pavić 7-5, 6-2

Berlocq (8) - Topić 6-0, 6-1

Troicki - Veić 7-6(6), 6-1

Montanes - Lajović 7-6(3), 6-1

Kližan (6) - Lorenzi 6-2, 6-1

Robredo (5) - Hajek 6-3, 6-2

Haider-Maurer - Vesely 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider