Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za sve

Očajan dan na US Openu: Nakon Čilića ispali i Ćorić i Vekić

Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na US Openu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenis ostao je u noći s petka na subotu bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciju na US Openu.

Nakon što je Marin Čilić izgubio od Diega Schwartzmanna, od posljednjeg Grand Slama sezone oprostili su se i Borna Ćorić i Donna Vekić.

Ćorić, koji je u 2. kolu napravio iznenađenje izbacivši Nijemca Alexandera Zvereva, u petak u 3. kolu US Opena protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona nije imao šanse, te je izgubio nakon sat i 51 minute igre sa 4:6, 3:6, 2:6.

Vekić je imala priliku po prvi puta u karijeri probiti se u osminu finala na Grand Slam turnirima, ali je nakon dva sjajna nastupa protiv Brazilke Haddad Maije i Kineskinje Shuai Peng, u dvoboju s Latvijkom Anastasijom Sevastovom doživjela potpuni kolaps izgubivši 2:6, 3:6.

Latvijka je za 65 minuta došla do pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija, jer je Sevastova vodila 6:2, 5:0. Do tog trenutka Vekić nije uspjela osvojiti nijedan gem na servisu. Ipak, nije se predala i nizom od tri gema zaprijetila je Sevastovoj koja je pokazala prve znakove nesigurnosti.

Imala je Donna i 15-40 u devetom gemu, ali do novog 'breaka' nije došla. Sevastova se izvukla kombinacijom dobrih servisa i pogrešaka naše tenisačice te prvu meč-loptu pretvorila u pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala, gdje je već bila i prošle godine, kad je upravo na US Openu prvi put u karijeri došla do četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

Vekić je dvoboj završila sa 29 neforsiranih pogrešaka, 12 više od suparnice, te sa samo 18 'winnera', tri više nego što ih je imala Sevastova. Donna je u ovom dvoboju čak šest puta izgubila servis, a u prva dva meča nijednom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider