Tenis
SPORTOVI
Tenis
Od 33. tenisača svijeta

Katastrofalni Čilić napravio 80 pogrešaka i ispao s US Opena!

Marin je dobio prvi set, ali je nastavak meča odigrao očajno što je Argentinac znao iskoristiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 4. kolo US Opena. Pobjednika ovog turnira iz 2014. godine u 3. je kolu svladao Argentinac Diego Schwarzman sa 4-6, 7-5, 7-5, 6-4 nakon tri sata i 23 minute igre.

Čilić je u dvoboju protiv Schwarzmana odigrao vrlo loš meč prvenstveno na svom servisu te je napravio previše neprisiljenih pogrešaka da bi završilo drugačijim ishodom od pobjede omalenog Argentinca. Međugorac je dvoboj okončao sa čak 80 pogrešaka, imao je ne previše dobar postotak ubačaja prvog servisa od 55 posto što je u kombinaciji sa samo 32 posto realizacije poena nakon drugog servisa bilo kobno. Ukupno je Čilić čak devet puta izgubio servis, dok je on ostvario sedam "breakova".

Već u prvom setu moglo se vidjeti kako u dvoboju Čilića i Schwarzmana servis neće biti značajan čimbenik. Čilić je dva puta oduzimao servis suparniku, ali je i on jednom izgubio gem na svoj početni udarac. Nakon što je u prvoj igri susreta izvukao tri "break-lopte" Schwarzmana, Čilić je u četvrtom gemu propustio ukupno pet prilika za "break" od kojih su tri bile vezane. Iako je Schwarzman u četiri od tih pet poena dobro servirao, na petu "break-loptu" Čilić je promašio ne pretjerano zahtjevan forhend. Ipak, naš je igrač prvi napravio "break" iskoristivši ukupno sedmu priliku za oduzimanje servisa suparnika i poveo sa 4-2. Kada je servirao za prvi set pri vodstvu 5-3 Čilić je praktički poklonio Schwarzmanu "break". Prvo je promašio smeč, a zatim i bekhend i tako ispustio teško stečenu prednost. Ipak, Schwarzman nije uspio odservirati za 5-5,Čilić je odličnim bekhendom stigao do set-lopte, a zatim Schwarzman nije uspio pogoditi zahtjevan volej i naš je igrač dobio prvu dionicu dvoboja.

U petoj igri drugog seta Čilić je još jednom "donirao break" Schwarzmanu. Argentinac je morao samo držati lopticu u igri, a za ostalo se pobrinuo Čilić koji je napravio četiri velike pogreške. No, niti Schwarzman nije briljirao na svom početnom udarcu i u osmoj igri ponudio Čiliću dvije prilike za povratak, no Međugorac je u tim poenima bio previše pasivan te ih nije uspio iskoristiti. No, ono što nije učinio kod 3-4, Čilić jest kod 4-5 i to prvenstveno zahvaljujućim velikim pogreškama Schwarzmana. Nažalost, nakon što je vratio "break", Čilić je ponovno odigrao loš servis-gem i ponudio Schawarzmanu da drugi put servira za poravnanje u setovima što je ovaj i iskoristio.

Propustio break-loptu za potpuni povratak

Treći set je bio posebno neobičan s obzirom na brojne izgubljene servise, Čilić je čak četiri puta gubio gem na svoj početni udarac, a Schwarzman tri. Naš je igrač bio u stalnom zaostatku, tri se puta uspio vraćati, posljednji put kada je poravnao na 5-5, ali ponovila se završnica drugog seta. Opet je Čilić pokleknuo u 11. igri na svom servisu, a Schwarzman nije propustio drugu priliku za osvajanje seta.

Oba su igrača držala svoj početni udarac u prva četiri gema četvrtog seta, a onda je Čilić s dva promašena bekhenda i dvostrukom servis pogreškom poklonio novu prednost Argentincu. Kod 2-4 Čilić je od 0-40 stigao izjednačenja da bi potom ponovno napravio dvije neprisiljene pogreške bekhendom i tako stigao u bezizlaznu situaciju. Ipak, uspio je vratiti jedan "break" zaostatka, a kada je Schwarzman po drugi put servirao za meč imao tri "break-lopte" za izjednačenje na 5-5. Ipak, tada je 25-godišnji Argentinac svaki put odlično odservirao i na kraju ipak uspio dobiti gem koji je trajao više od 10 minuta i tako zaključio susret u svoju korist.

Pobjedom protiv Čilića Schwarzman je po prvi puta u karijeri stigao u 4. kolo na nekom "grand slam" turniru, dosada je najdalje stigao ove godine u Roland Garrosu gdje je igrao 3. kolo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider