Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svladao i Murrayja

Novi veliki pothvat Đokovića: Osmi put zaredom u polufinalu US Opena!

Novak Đoković svladao je Andyja Murrayja u četvrtfinalu 7:6, 6:7, 6:2, 6:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po osmi put u nizu Novak Đoković igrat će polufinale na US Openu. Sjajan niz nastavio je pobjedom protiv Andyja Murrayja, a u polufinalu ga čeka Japanac Kei Nishikori koji je bio bolji od Stana Wawrinke s 3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4

Bila je peta pobjeda Đokovića nad Murrayjem u posljednjih šest mečeva.

''Zahvaljujem se svima što su ostali do ovih kasnih sati. Nadam se da ste uživali u dobrom tenisu. U nekim periodima pravili smo dosta pogrešaka. Mislim da smo prva dva seta igrali dva i pol sata. Drago mi je što sam se uspio plasirati u polufinale'', rekao je Đoković nakon meča.

Đoković je sad u lovu je i na peto finale zaredom. Na tom ga putu još samo može zaustaviti japanski maratonac Kei Nishikori koji je nakon pobjede u pet setova nad Kanađaninom Milošom Raonićem, za koju je trebao četiri sata i 19 minuta, a meč završio u utorak u dva sata i 26 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu, isto ponovio i protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke. Nishikori je za slavlje u pet setova protiv 4. tenisača svijeta na terenu proveo četiri sata i 15 minuta.

"Ne znam kako sam uspio završiti meč, ali jako sam sretan. Osjećaj je predivan. Nadam se da ću se uspjeti oporaviti i biti potpuno spreman za sljedeći meč", rekao je Nishikori koji je prvi put u karijeri stigao do polufinala na Grand Slam turnirima.

Ujedno, Nishikori je prvi japanski tenisač od 1933. godine, koji se probio među četvoricu najboljih na US Openu.

U četvrtak su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja. Prvi će na teren stadiona Arthur Ashe izaći Marin Čilić i Tomaš Berdych, a njihov dvoboj neće započeti prije 19,30 sati po hrvatskom vremenu. U noćnom dijelu programa, ne prije ponoći po hrvatskom vremenu, na teren će Švicarac Roger Federer i Francuz Gael Monfils.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider