Tenis
SPORTOVI
Tenis
otkazao davis cup

Novak Đoković otkrio razlog šokantnog poraza u Wimbledonu

U drugom tjednu Wimbledona neće biti prvog reketa svijeta Novaka Đokovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki tenisač Sam Querrey priredio je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Wimbledona nakon što je u 3. kolu pobijedio prvog igrača svijeta i aktualnog pobjednika Novaka Đokovića s 3:1 u setovima. Đoković se porazom oprostio od prilike da postane prvi čovjek nakon 1969. koji će u istoj kalendarskoj godini osvojiti sva četiri Grand Slam naslova.

Zaključak mnogih nakon meča je taj da Đoković nije bio onaj pravi i da nešto nije bilo u redu s njim. To je prvi reket svijeta i sam potvrdio na konferenciji za novinare.

"Bila je to vrlo uspješna sezona do ovog trenutka. Duga i iscrpljujuća. Trenutno mi je potreban odmor", rekao je Đoković i pritom otkazao svoj nastup u Davis Cupu.

"Jesam li bio maksimalno fizički spreman? Nisam. Ali ovo nije ni vrijeme ni mjesto da o tome pričamo. Sam je odigrao sjajno i bio je bolji igrač danas i sasvim zasluženo upisao pobjedu", rekao je Nole koji je postao prvi branitelj naslova koji je ispao u 3. kolu.

"Imao sam svoje prilike. Servirao sam za osvajaje četvrtog seta, imao sam mini-break u tie-breaku, no jednostavno nisam dobro osjećao loptu. Ali to je sport", rekao je Đoković.

Zanimljivu stvar rekao je umirovljeni britanski tenisač Tim Henman.

"Jako me zanima Novakovo psihičko stanje. Puno je puta na prilično bizaran način gledao prema svom trenerskom boksu. Mislim da ima nešto u pozadini te cijele priče".

Nakon ispadanja prvog igrača svijeta, Andy Murray postao je prvi favorit za osvajanje Wimbledona. Iza njega slijedi sedmerostruki prvak Roger Federer, kojeg trenira umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, a potom kanadski bombarder Miloš Raonić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider