Tenis
SPORTOVI
Tenis
Četvrta kruna zaredom

Nadal razbio Ferrera i ušao u povijest: Osvojio osmi Roland Garros!

Rafael Nadal postao je prvi tenisač u povijesti s osam naslova na jednom Grand Slam turniru...

Španjolski tenisač Rafael Nadal još je jednom ispisao povijest. U finalu Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone, lakoćom je pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera sa 6-3, 6-2, 6-3.

>> Incident u finalu Roland Garrosa: Gledatelj s bakljom upao u teren!

Postao je na taj način prvi tenisač u povijesti s osam naslova na jednom Grand Slam turniru. Ujedno mu je ovo četvrta kruna zaredom na pariškoj zemlji, odnosno osma u devet godina. Jedini se prekid dogodio 2009. kada je pobjednik bio Roger Federer.

Nadal osvojio 12. Grand Slam u karijeri

Nadalu je ovo 12. Grand Slam naslov u karijeri, a s obzirom da ima tek 27 godina, itekako je moguće da ulovi Federera koji ima rekordnih 17 naslova na četiri najveća svjetska turnira. Na Roland Garrosu ima nevjerojatan omjer pobjeda i poraza 59-1! Jedini ga je uspio pobijediti Šveđanin Robin Söderling spomenute 2009. godine.

Nadal najveći posao napravio u polufnalu protiv Đokovića

Na ovogodišnjem se turniru pokazalo da je Nadal najveći posao napravio u polufinalu kada je nakon velike borbe u pet setova pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. U finalu nije imao ni približno tako težak posao. Četvrti nositelj Ferrer do završnog meča nije izgubio nijedan set, ali Nadal je ipak sasvim druga klasa u odnosu na sve njegove dosadašnje suparnike.

Već u trećem gemu nedjeljnog dvoboja Nadal je napravio prvi break, ali odmah u sljedećem gemu mu je četiri godine stariji sunarodnjak uzvratio. Nije to, međutim, nimalo omelo genijalca s Mallorce koji je potom još dvaput oduzeo servis suparniku i mirno okončao prvi set.

Ugasio sve nade Ferreru

Jednako je furiozno nastavio i u drugoj dionici. Do breaka je došao u drugom i šestom gemu, potom se malo ''spotaknuo'' i ispustio jedan svoj servis, ali je onda novim obratom ugasio sve nade Ferreru. Novi je Nadalov break uslijedio u drugom gemu trećeg seta. Ferrer je uzvratio u sljedećem gemu i potom se neko vrijeme držao vrlo dobro, ali uslijedio je još jedan Nadalov break za 5-3 i priči je bio kraj.

Nadalu pehar uručio Usain Bolt

Ferreru je ovo bio prvi Grand Slam finale u karijeri te jubilarni 20. poraz u 24. međusobnom meču protiv Nadala kojem je pobjednički pehar uručio jamajčanski atletičar Usain Bolt, svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara. 

Roland Garros, tenisači, finale:

Nadal (3) - Ferrer (4) 6-3, 6-2, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider