Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šarapova ide na Janković

Nadal proslavio rođendan pobjedom, Wawrinka 'okrenuo' Gasqueta

Sedmerostruki pobjednik i branitelj naslova na Roland Garrosu, Španjolac Rafael Nadal, proslavio je 27. rođendan pobjedom u osmini finala pariškog Grand Slam turnira protiv Japanca Keija Nishikorija 6-4, 6-1, 6-3…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od prva tri meča u kojima se dosta mučio, a u prva dva je oba puta izgubio prvi set, Nadal je protiv 23-godišnjeg Japanca, 15. tenisača svijeta, pružio svoju najbolju partiju u Parizu, te ga je svladao i peti put zaredom u petom ogledu.

"Igrao sam bolje nego u prethodnim mečevima", složio se i Nadal, kojem su gledatelji na središnjem terenu nakon meča zapjevali ''Sretan rođendan'', a organizatori su ga počastili golemom tortom.

Nishikori je imao četiri break-lopte u dvoboju, dvije na samom početku, te po jednu u drugom i trećem setu. Niti jednu nije iskoristio, a Nadal je nakon breaka za vodstvo 3-2 u prvom setu zagospodario terenom na sebi svojstven način na zemljanoj podlozi, te je bez poteškoća upisao svoju 56. pobjedu u 57. meču na French Openu.

Jiro Satoh ostao je, tako, zadnji Japanac koji je igrao u četvrtfinalu Roland Garrosa, 1931. i 1933. godine. Nadala u četvrtfinalu očekuje pobjednik ogleda Francuza Richarda Gasqueta i Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Wawrinka okrenuo 0-2 Gasquetu, Šarapova ide na Janković

Švicarac Stanislas Wawrinka šesti je puta u karijeri dobio meč u kojem je izgubio prva dva seta. Deseti tenisač svijeta svladao je svog susjeda na ATP ljestvici, devetog igrača svjetskog poretka, Francuza Richarda Gasqueta 6-7(5), 4-6, 6-4, 7-5, 8-6 u ogledu osmine finala Roland Garrosa…

Gledatelji na stadionu Suzanne Lenglen mogli su uživati četiri sata i 16 minuta u vrhunskom tenisu, sjajnom nadmetanju dvojice tenisača koji igraju jednoručni bekhend i na kraju velikom preokretu Wawrinke, koji je meč okončao s 92 izravna poena! Gasquet ih je prikupio 57. Obojica su više zabijali nego griješili.

Gasquet je u prvom setu spasio svih sedam break-lopti s kojima je bio suočen, a onda se u tie-breaku vratio nakon zaostatka 3-1. Francuski tenisač dobio je i drugi set, ali to nije pokolebalo izvanrednog Wawrinku koji je igrao sve bolje i bolje kako je meč odmicao. Gasquet je najveću šansu propustio u petom setu kod rezultata 5-5 kada nije iskoristio 15-40, dvije break-lopte koje je imao na servisu Švicarca.

Ovo je najveća razina igre koju sam ikada pokazao – izjavio je nakon meča Wawrinka, kojeg u četvrtfinalu čeka okršaj protiv Španjolca Rafaela Nadala. Sedmerostruki pobjednik i branitelj naslova Roland Garrosa dobio je svih devet dosadašnjih ogleda protiv Wawrinke, a zadnji od njih u finalu ATP Masters 1000 turnira u Madridu ove godine.

Wawrinki će to biti prvi četvrtfinale na French Openu.

Braniteljica naslova, Ruskinja Marija Šarapova, sa 6-4, 6-3 je svladala 20-godišnju Amerikanku Sloane Stephens, koja je ove godine na putu do polufinala Australian Opena pobijedila Serenu Williams. No, ostalih osam mečeva protiv suparnica iz društva Top 5 je izgubila, računajući i ovaj.

Šarapova će za polufinale igrati protiv Srpkinje Jelene Janković, koja je sa 6-0, 6-2 deklasirala 54. igračicu svijeta, Amerikanku Jamie Hampton. (TS) 

Roland Garros, tenisači, četvrtfinale:

Đoković (1) - Kohlschreiber (16) 4-6, 6-3, 6-4, 6-4

Haas (12) - Južnij (29) 6-1, 6-1, 6-3

Nadal (3) – Nishikori (13) 6-4, 6-1, 6-3

Wawrinka (9) – Gasquet (7) 6-7(5), 4-6, 6-4, 7-5, 8-6

Tenisačice, četvrtfinale:

Kirilenko (12) - Mattek-Sands 7-5, 6-4

Azarenka (3) - Schiavone 6-3, 6-0

Janković (18) – Hampton 6-0, 6-2

Šarapova (2) – Stephens (17) 6-4, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider