Tenis
SPORTOVI
Tenis
Otkazao i Del Potro

Murray otkazao Roland Garros: Vrlo teška odluka, ispričavam se organizatorima

Drugi tenisač svijeta Andy Murray otkazao je nastup na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone u Parizu koji počinje u nedjelju, jer se nije oporavio od ozljede leđa koju je zadobio tijekom ATP Masters 1000 turnira u Rimu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Murray je u ogledu 2. kola protiv Marcela Granollersa nadoknadio veliki zaostatak u drugom setu i dobio ga u tie-breaku, čime je poravnao rezultat na 1-1 u setovima, ali je odmah nakon toga predao meč.

Ubrzo je izjavio kako bi bio ''vrlo iznenađen ukoliko bi se stigao oporaviti do Roland Garrosa.'' Pokazalo se da je bio u pravu.

Nakon liječničkih pregleda i testiranja u ponedjeljak i utorak, škotski tenisač odlučio je preskočiti nastup na pariškoj zemlji.

''To je vrlo teška odluka, jer volim igrati u Parizu. No, tražio sam savjet liječnika koji su mi preporučili da ne nastupam na Roland Garrosu. Organizatorima se ispričavam, a svima koji su mi slali poruke podrške se zahvaljujem. Sada ću se potpuno usredotočiti na što skoriji povratak na terene'', poručio je Murray.

Tijekom karijere je Murray osvojio 26 ATP turnira iz 40 finala, ali nikada nije dohvatio niti finale nekog ATP turnira na zemljanoj podlozi. Ove sezone je prije predaje Granollersu u 2. kolu Rima na zemlji stigao do osmine finala u Monte Carlu i četvrtfinala u Madridu.

Na Roland Garrosu je najbolji rezultat ostvario prije dvije godine plasmanom u polufinale. Lani je izgubio u četvrtfinalu od Španjolca Davida Ferrera, ali je nakon toga uživao u sjajnom ljetu. Dogurao je do svog prvog finala Wimbledona u kojem je izgubio od Švicarca Rogera Federera, kojeg je pobijedio u finalu olimpijskog turnira, također u All Englend Clubu. Potom je u New Yorku na US Openu osvojio svoj prvi Grand Slam naslov u karijeri, svladavši u finalu u pet setova Srbina Novaka Đokovića.

Očekuje se da će Murray biti spreman za turnire na travi, odnosno za novi lov na titulu u Wimbledonu.

Osim Britanca, svoj nastup na drugom Grand Slam turniru sezone Roland Garrosu otkazao i Juan Martin Del Potro.

Svjetski broj sedam vratio se u Argentinu nakon prošlotjednog poraza na ATP Masters turniru Rimu kako bi izliječio virusnu infekciju dišnih puteva. Međutim, nakon konzultacije s liječnicima Del Potro je odlučio propustiti turnir na pariškoj zemlji, jer nema dovoljno vremena prije početka natjecanja za potpuni oporavak.

''Tužan sam. Roland Garros je veliki turnir i jako mi je žao što ga moram propustiti. To je težak udarac za mene'', rekao je argentinskim novinarima bivši pobjednik US Opena. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider