Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravoooo!

Mektić i Peya izborili finale Munchena: Preokret protiv najboljeg svjetskog para!

Odličnom igrom su hrvatski i austrijski Davis Cup reprezentativac nadigrali trenutno najbolji svjetski par.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i austrijski tenisač Alexander Peya probili su se u finale ATP turnira u Muenchenu, gdje su u petak u polufinalu sa 2-6, 7-6 (4), 10-5 nadigrali najbolji svjetski par, Brazilca Marcela Mela i Poljaka Lukasza Kubota.

Mektić i Peya su od ove sezone stalni partneri, a ovo im je četvrto zajedničko finale. U dosadašnja tri finala do naslova su stigli u Marrakechu, a poraženi su u Sofiji i Rio de Janeiru. Naš reprezentativac će imati priliku osvojiti četvrti trofej u karijeri, dok je Peya u mogućnosti za osvajanje 17. naslova.

Suparnika u nedjeljnom finalu Mektić i Peya će doznati u subotu, kad je na rasporedu drugo polufinale, u kojem će naš Ivan Dodig i Amerikanac Rajeev Ram igrati protiv njemačkog Davis Cup para Puetz - Struff.

U polufinalu pojedinačnog turnira trojici domaćih tenisača pridružio se Korejac Hyeon Chung koji će se za mjesto u finalu boriti protiv trećeg tenisača svijeta Alexandera Zvereva. U drugom polufinalu trostruki pobjednik ovog turnira 34-godišnji Philipp Kohlschreiber igrat će protiv 22-godišnjeg sunarodnjaka Maximiliana Marterera koji će tražiti put prema svom premijernom finalu na ATP turnirima.

ATP Munchen - četvrtfinale:

Alexander Zverev (Njem/1) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-3, 6-2

Hyeon Chung (J. Kor/4) - Martin Kližan (Slk) 6-3, 6-4

Maximilian Marterer (Njem) - Marton Fucsovics (Mađ) 6-3, 6-4

Philipp Kohlschreiber (Njem/6) - Roberto Bautista Agut (Špa/2) 6-4, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider