Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vratio se iz ponora

Meč turnira Đokoviću: Svladao Wawrinku za finale US Opena!

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, prvi je finalist US Opena. U polufinalnom meču pobijedio je 10. tenisača svijeta, Švicarca Stanislasa Wawrinku 2-6, 7-6(4), 3-6, 6-3, 6-4…

Bio je to 15. međusobni ogled ove dvojice tenisača i 13. pobjeda Novaka Đokovića. Još se dobro pamti njihov jedini dosadašnji ovogodišnji ogled, u osmini finala Australian Opena. Tada je Đoković na putu do osvajanja svoje četvrte titule u Melbourneu, te treće uzastopne, najteži meč imao upravo protiv Wawrinke, kojeg je slomio s 12-10 u petom setu.

Sličan meč, možda podjednako kvalitetan, iako ipak ne baš toliko dramatičan, odigrali su ova dvojica i u New Yorku.

Wawrinka je u prvom setu napravio tri breaka, pa si je mogao priuštiti luksuz jednog izgubljenog servisa. U drugom setu je Švicarac poveo s 4-2, ali je Đoković nadoknadio zaostatak u osmom gemu, a onda je bolje odigrao tie-break.

No, Wawrinka nije posustajao sa svojom vrlo čvrstom igrom, pa je s breakom za 5-3 u trećem setu brzo nakon toga osigurao vodstvo 2-1 u setovima.

Nakon toga Wawrinka kao da više nije imao dovoljno energije za dovoljno kvalitetne dugačke i iscrpljujuće izmjene s Đokovićem, pa u četvrtom i petom setu nije izborio niti jednu break loptu, a Srbinu je bio dovoljan po jedan break u zadnja dva seta ovog meča.

Švicarac je imao 19 izravnih poena više (57-38), ali i 23 neforsirane pogreške više (69-46). Obojica su osvojili jednaki broj poena, po 165.

Novak Đoković je tako izborio svoj 12. Grand Slam finale. Dosad je osvojio šest titula na najvećim svjetskim turnirima, četiri u Melbourneu, te po jednu u Wimbledonu i na US Openu. U New Yorku je slavio 2011. godine svladavši tada u finalu Španjolca Rafaela Nadala, koji igra drugi polufinale ovog turnira protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Đoković će u ponedjeljak igrati svoj peti finale na US Openu. Uz spomenuti naslov prije dvije godine, gubio je finala 2007. godine od Rogera Federera, 2010. od Rafaela Nadala i prošle godine od Andyja Murrayja.

US Open, polufinale:

Đoković (1) – Wawrinka (9) 2-6, 7-6(4), 3-6, 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider