Tenis
SPORTOVI
Tenis
ususret riju

Stvoren pakleni teniski 'Dream Team': Bolje od ovog jednostavno ne može

Švicarski maestro Roger Federer lovit će u 2016. godini još jedan naslov koji mu nedostaje u nevjerojatnoj karijeri, prenosi švicarski Le Matin...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za manje od mjesec dana započinje nova teniska ATP i WTA sezona, u kojoj će se igrati i Olimpijske igre. Švicarska će u Rio de Janeiru nastupiti u najjačem sastavu, a švicarski dnevni list Le Matin objavio je veliku vijest kada je pohod na medalje u pitanju.

"Roger Federer prihvatio je poziv Martine Hingis da se udruže u konkurenciji mješovitih parova i pokušaju osvojiti zlatnu medalju", piše spomenuti izvor.

Federer je na Igrama 2008. godine sa Stanislasom Wawrinkom osvojio zlato u konkurenciji parova, dok je 2012. bio srebrni u Londonu u singlu. Konkurencija mješovitih parova vratila se na tenisku olimpijsku scenu 2012. nakon 92 godine izbivanja. Prilika je to da se legendarni švicarski dvojac okruni velikim naslovom, jer su Olimpijske igre još uvijek najveće natjecanje kada je individualni sport u pitanju.

Zanimljivo, Federer i Hingis igrali su u mješovitim parovima prije 14 godina, te su zajedno osvojili Hopman Cup. Federer je tada imao tek 20 godina i nijedan naslov pored svog imena.

"Dečko ima talenta", govorila je 2001. Hingis nakon što je sa svojim sunarodnjakom osvojila Hopman Cup.

"Uvijek mu govorim da sam ja ta koja ga je naučila pobjeđivati. Prije tog Hopman Cupa je igrao nekoliko finala, ali nije slavio. Nakon tog naslova, uzeo je još nekoliko velikih zar ne?", rekla je Hingis uz veliki osmijeh.

Federer je nakon tog Hopman Cupa osvojio 88 ATP naslova i 17. Grand Slam titula. Jedini uspjeh u parovima zabilježio je na spomenutim Olimpijskim igrama u Londonu, dok je najbolji rezultat na Grand Slamu ostvario 2000. godine, kada je igrao četvrtfinale Wimbledona.

Hingis i Federer. Kakav 'Dream Team'. Zajedno su osvojili 22 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, dok je švicarska tenisačica pridodala još 11 Grand Slam naslova u parovima i četiri u mješovitim parovima.

Olimpijski turnir u Rio de Janeiru održat će se od 6. do 14. kolovoza 2016. godine. Osim u mješovitim parovima Federer će zaigrati u pojedinačnoj konkurenciji, no još je upitno hoće li nastupiti i u parovima s Wawrinkom. Tri discipline u devet dana turnira nije lako izdržati za 34-godišnjeg Švicarca, pogotovo ako znamo da svega dva tjedna kasnije započinje US Open.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider