Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dan poslije

VIDEO Čilić otkrio ciljeve za sljedeću godinu: "Vjerujem da je nacija ponosna"

Nakon trodnevne drame u zagrebačkoj Areni, hrvatska teniska reprezentacija nije uspjela pobijediti Argentinu i osvojiti Davis Cup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prijema kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Marin Čilić je u razgovoru sa Sašom Lugonjićem još jednom odvrtio film dramatičnog Davis Cup finala s Argentinom, ali se dotaknuo i sljedeće godine od koje ima velika rezultatska očekivanja.

Argentinska adventska bajka u Zagrebu: Krajan prerano otpisao Ćorića

Kakve su impresije dan poslije? Je li nakon prospavane noći razočaranje malo splasnulo?
„Jest, malo je splasnulo, činjenica je da smo teška srca prihvatili ovaj poraz, ali svjesni smo uspjeha koji smo napravili. Vjerujem da je nacija ponosna. Htio bih se zahvaliti navijačima što su nas podržavali, stvarno je atmosfera bila vrhunska tijekom cijelog tjedna. Nadam se da će u budućnosti ponovno biti prilike da se borimo za trofej Davis Cupa.“

Ostajete li u hrvatskoj Davis Cup momčadi i sljedeće sezone?
„Za sada još ništa nisam odlučio, još uvijek je sve friško, činjenica jest da je ova sezona bila iznimno duga za mene, posebno zadnjih šest mjeseci, gdje je bilo jako malo vremena za oporavak, posebice zbog Olimpijade, tako da je raspored bio stvarno zgusnut. Vidjet ću do kraja godine, malo ću popričati sa svojom ekipom. Naravno da mi je veliki cilj i za narednu sezonu ući među prvih pet na ATP ljestvici te da pokušam osvojiti još jedan 'Grand Slam' turnir. Vidjet ću što i kako, ali naravno da ću uvijek biti koliko god je moguće uz reprezentaciju.“

Ono što su svi isticali jest posebno zajedništvo u reprezentaciji.
„Zajedništvo nas je krasilo kroz cijelu godinu, došli smo do finala, to zajedništvo pomoglo nam je da se svi bolje osjećamo u momčadi, da bolje igramo. Vjerujem da smo s time nekako zbližili i naciju, vjerujem da su svi uživali kao što smo i mi uživali biti dio ove reprezentacije. Nadamo se da možemo uskoro ponoviti ovako veliki uspjeh“, zaključio je Čilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider