Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatska u Amsterdamu

VIDEO Čilić: Na putovanju smo koje vodi prema osvajanju Davis Cupa!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija okupila se u Amsterdamu, a za Dnevnik NoveTV o novim informacijama iz hrvatskog tabora izvijestio je Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je jučer stigao u Nizozemsku i dao ekskluzivni intervju NovojTV, Marin Čilić danas je prvi put i trenirao. Iz Amsteradam se za Dnevnik NoveTV javio Saša Lugonjić koji je otkrio najnovije informacije iz hrvatskog tabora.

Hrvatska otvara s Nizozemskom bez Marina Čilića

Amsterdam ovih dana živi u ritmu tenisa. Dok su neki budući šampioni napucavali lopticu na platou ispred Gradske vijećnice, nova zvijezda svjetskog teniskog poretka odlično raspoložena stigla je na ždrijeb.
"Odmorio se jesam koliko sam mogao, bit ću spreman definitivno za subotu. Kratak je period i odlučili smo, naravno, da za mene igre neće biti u petak, čisto i zbog preventive, zbog ozljede, zbog velikog umora", kazao je Marin Čilić.

Teren u Ziggo Domu isprobao je u tandemu s Marinom Draganjom, partnerom u subotnjoj igri parova.
Bez Marina u sastavu prvog dana, veći teret pada na leđa našeg teniskog dragulja Borne Ćorića. 17-godišnji Zagrepčanin u travnju je u Varšavi senzacionalno pobijedio Janowicza, a sutra ga očekuje iskusni Robin Haase.

"Igrao sam ta neka dva meča već prije, tako da će mi to jako puno pomoći za ovaj meč i samo se nadam da ću uspjeti odigrati dobar meč kao što igram u zadnja dva, tri mjeseca. Ako budem odigrao dobro, mislim da imam dobre šanse", kaže Borna Ćorić.

Bez šansi sigurno nije ni debitant Mate Delić, koji protiv Igora Sijslinga i otvara susret Nizozemske i Hrvatske.
"Prvi poziv, prvi meč odmah, sigurno ću dati svoj maksimum i opravdati taj poziv koji sam dobio za Davis Cup. Ja se nadam da neću ući s puno nervoze u meč. Izbaciti što prije nervozu, fokusirati se na igru i pokušati dobiti taj bod što nam je vrlo bitan", kaže Delić, a Čilić zaključuje:

"Imamo mladu ekipu, vrlo motiviranu, na jednom smo putovanju koje vodi, nadam se, prema osvajanju Davis Cupa i svaki Davis Cup susret nam je iznimno važan."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider