Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Hrvatska otvara s Nizozemskom bez Marina Čilića

Hrvatska reprezentacija u sklopu kvalifikacija za skupinu Davis Cupa gostuje u Nizozemskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se i očekivalo, Marin Čilić neće igrati prvog dana u susretu Nizozemske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Umor nakon osvajanja US Opena još je uvijek preozbiljan faktor te je izbornik Željko Krajan odlučio da će u petak na igralište Mate Delić i Borna Ćorić.

VIDEO: Marin Čilić nam otkrio što se sve događalo nakon finala US Opena!

VIDEO Ivanišević za Novu TV: Marin je na Mount Everestu zabio hrvatsku zastavu!

Delić ima nešto bolji plasman na ATP listi (on je 154., a Ćorić 176.), pa će tako igrati protiv drugog nizozemskog reketa Igora Sijslinga (72.). Izvlačenjem je odlučeno da će upravo njih dvojica prvi izaći na igralište u 13 sati.

„Nadam se da ću sa što manje nervoze početi meč i pokušati osvojiti bod koji nam je vrlo bitan. Mislim da mogu napraviti probleme Nizozemcima i doći do tog boda. U posljednje vrijeme sam u vrlo dobroj formi, osjećam da mogu igrati sa svakim“, rekao je Delić, koji se reprezentaciji priključio tek u ponedjeljak navečer, jer u prvom roku nije ni bio nominiran. „Krajanov poziv me ugodno iznenadio. Ja sam svojim radom, trudom i igrama pokazao da zaslužujem biti u reprezentaciji, a izborniku zahvaljujem na povjerenju. Nadam se da ću ga i opravdati.“

Borna Ćorić će u petak za suparnika imati vodećeg nizozemskog tenisača Robina Haasea (70.), koji je najbolje rezultate ostvario upravo na zemlji. Ćorić je debitirao u Davis Cupu prije točno godinu dana u Umagu protiv Velike Britanije, potom je proljetos u Varšavi svladao jerzyja Janowicza i sad više ne bi trebalo biti početničke treme.
„Očekivanja su usmjerena prema pobjedi. Sigurno neću početi meč s mišlju da ću izgubiti, ali sam svjestan da će biti jako teško. Haase je odličan zemljaš i dobro se drži u poenu, tako da će biti dosta dugih izmjena. Igra se na pet setova, pa moram biti spreman i fizički i psihički“, rekao je Ćorić. „Neka trema uvijek postoji, ovo je Davis Cup. No mislim da je to pozitivna trema koja mi može pomoći da odigram još bolji meč.“

Izbornik Željko Krajan je morao donijeti tešku odluku: svojevoljno izostaviti najboljeg igrača i jednog od najboljih tenisača svijeta.
„Sigurno je bilo teško. Da ga imamo već prvog dana naše bi šanse bile daleko veće, ali nije bilo druge opcije“, rekao je Krajan. „Marin je možda i bio u stanju da sutra igra, ali je rizik od ozljede bio prevelik. Nije toliko bio problem prilagodba na vremensku razliku, nego prilagodba na drugačiju podlogu i činjenicu da se igra na tri osvojena seta. Više će nam koristiti u subotu u paru, kad se još malo odmori.“

Originalna nominacija uključivala je Franka Škugora, koji je od nedjelje navečer i bio u Amsterdamu, no sada je otpao iz sastava. Kako je to prihvatio?
„Muški! Ponio se dobro, shvaća da je bio pozvan za parove. Jasno mu je da smo morali pozvati Matu Delića za pojedinačni meč. To je bila logična odluka i dobro ju je prihvatio“, rekao je Krajan, a na pitanje kako sada procjenjuje šanse za ukupnu pobjedu je dodao: „Ništa manje nego Nizozemcima. Od prvog do zadnjeg meča imamo šanse za osvajanje boda. Na papiru, po plasmanu na rang listi, oni jesu favoriti, ali ja vjerujem u formu naših igrača i mislim da su ukupne šanse nešto veće na našoj strani.“

Izbornici imaju mogućnost do sat vremena prije početka susreta promijeniti nominaciju, a jasno je da će Krajan to pravo iskoristiti u nedjelju, te će protiv Robina Haasea igrati Marin Čilić, a ne Mate Delić.

Raspored igranja, petak (13 sati): Igor Sijsling – Mate Delić, slijedi Robin Haase – Borna Ćorić; subota, 15 sati: Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer – Marin Čilić, Marin Draganja; nedjelja, 13 sati: Robin Haase – Mate Delić, slijedi Igor Sijsling – Borna Ćorić. (HTS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider