Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobila prvi set

Lučić-Baroni namučila bivšu prvu igračicu svijeta

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki svladala je u srijedu Mirjanu Lučić-Baroni s 3-6, 7-6 (3), 6-4 u 1. kolu WTA turnira u Linzu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wozniacki je otvorila meč vodstvom 2-0, ali je uslijedio veliki preokret Mirjane Lučić-Baroni koja je osvojila 20 od sljedeća 22 poena za vodstvo 5-2. Dankinja je teško pronalazila obranu od preciznih udaraca Lučić-Baroni koja je sa 6-3 osvojila prvu dionicu meča.

U drugom setu opet je prva do breaka stigla Wozniacki. Vodila je 2-0, pa 4-1, kod 5-3 servirala za set, ali sve je to Lučić-Baroni uspjela nadoknaditi i izboriti tie-break. U njemu je hrvatska tenisačica povela 2-0, ali onda od sljedećih osam poena osvojila samo jedan i izgubila mogućnost za pobjedu u dva seta nad bivšim svjetskim "brojem 1".

Caroline Wozniacki je u trećem setu iskoristila pogreške koje je Lučić-Baroni počela raditi u serijama te je povela 4-0. Kod 5-2 je Dankinja propustila prvi servis za meč ostavši bez ijednog poena. Iznenada probuđena nada u preokret učinila je Lučić-Baroni ponovno preciznom, a njezine udarce ubojitima te je hrvatska tenisačica stigla do zaostatka 4-5. Tada je Wozniacki po drugi put servirala za pobjedu.

Dankinja pogrešku iz osmog gema nije ponovila i iskoristivši drugu meč-loptu stigla do teško izborene pobjede 3-6, 7-6 (3), 6-4 nakon dva sata i 13 minuta borbe.

WTA Linz - 1. kolo:

Caroline Wozniacki (Dan/2) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 3-6, 7-6 (3), 6-4

Aleksandra Krunić (Srb) - Roberta Vinci (Ita/3) 6-1, 6-7 (3), 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider