Tenis
SPORTOVI
Tenis
'i zato te nitko ne voli'

VIDEO Otišao 'u stilu': Hewitt poručio glavnom sucu da je je.... idiot

Lleyton Hewitt otišao je u mirovinu uz 'prasak' i još jedan 'you're a freaking idiot'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od profesionalne teniske karijere oprostio se jedan od najvećih boraca na terenu - Lleyton Hewitt. Bivši broj 1 poražen je u 2. kolu Australian Opena od Davida Ferrera sa 6:2, 6:4, 6:4, što je označio kraj njegove velike 18-godišnje profi karijere.

Tijekom svoje karijere, pogotovo u njenim najmlađim danima, dvostruki osvajač Grand Slam turnira bio je poznat po britkom i jeziku 'bez dlake'. Uvijek je govorio ono što mu je bilo na pameti i onako kako se u tom trenutku osjećao. To je često znalo biti vrlo uvredljivo za osobu s kojom se našao u sukobu.

S godinama i osnivanjem obitelji Hewittov temperament se 'stišao', no u posljednjem meču nije propustio priliku da nas ponovno podsjeti na mladog i bezobraznog 'Rustyja' (nadimak).

Tijekom trećeg seta linijski sudac je pozvao prijestup kod servisa australskog tenisača, što ga je jako razljutilo. Uputio je nekoliko pogrdnih riječi linijskom sucu, a zatim i glavnom sucu Pascalu Mariji koji mu je izrekao upozorenje.

"Zamijeni linijskog suca jer je moron. Ne, ne radi svoj posao", rekao je Hewitt na što mu je Maria rekao da to neće napraviti.

"Ti si idiot. Zato svi u svlačionici misle da si pun sebe", odbrusio je Hewitt sucu u svom oproštaju.

Tijekom oproštajnog govora Hewittove oči su bile pune suza, pogotovo nakon video poruka koje su mu uputili najbolji igrači svijeta Novak Đoković, Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal...

"Obožavam dolaziti ovdje i natjecati se. Imao sam tu sreću da sam bio u prilici raditi to 20 godina zaredom. Hvala svima na svemu", poručio je za kraj svoje profesionalne karijere Hewitt.

Nekadašnji 'broj jedan' i osvajač Wimbledona 2002. i US Opena 2001., te dva naslova na Masters turniru u Indian Wellsu 2002. i 2003., sada će voditi australsku reprezentaciju u Davis Cupu.

Posljednje turnire Hewitt je osvojio 2014. godine kada je slavio u Brisbaneu (pobijedio Federera) i Newportu. Zadnji veći turnir koji je osvojio bio je Queen's 2006. godine, a u karijeri je sveukupno osvojio 30 naslova od kojih su četiri najvažnija bila prije 2003.

Karijeru završava kao 308. na ATP ljestvici što nije čudo jer Hewitt zadnjih godinu dana nije igrao, a do finala nekog Grand Slam turnira stigao je zadnji put 2005. godine. Njegov zadnji sjajni trenutak bilo je finale Australian Opena 2005. godine kojeg je izgubio od Rusa Marata Safina, nakon čega su uslijedile ozljede koje su ga onemogućavale u ostvarivanju boljih rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider