Tenis
SPORTOVI
Tenis
Postaje izbornik

Hewitt završio nastup na Australian Openu i karijeru

Lleyton Hewitt izgubio je u drugom kolu Australian Opena od Davida Ferrera sa 3:0 u setovima i završio igračku karijeru

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australski tenisač Lleyton Hewitt je u četvrtak završio svoj nastup na Australian Openu nakon što ga je u drugom kolu sa 6-2, 6-4, 6-4, pobijedio Španjolac David Ferrer, a taj poraz za 34-godišnjeg Australca označava i kraj karijere.

Nekadašnji 'broj jedan' i osvajač Wimbledona 2002. i US Opena 2001., te dva naslova na Masters turniru u Indian Wellsu 2002. i 2003., sada će voditi australsku reprezentaciju u Davis Cupu. Zadnji veliki turnir koji je osvojio bio je Queen's 2006. godine. U karijeri koja je trajala gotovo 20 godina osvojio je 30 naslova, a četiri najvažnija prije 2003.

Karijeru završava kao 308. na ATP ljestvici što nije čudo jer Hewitt zadnjih godinu dana nije igrao, a do finala nekog grand slam turnira stigao je zadnji put 2005. godine. Njegov zadnji sjajni trenutak bilo je finale Australian Opena 2005. godine kojeg je izgubio od Rusa Marata Safina, nakon čega su uslijedile ozljede koje su ga onemogućavale u ostvarivanju boljih rezultata.

Nije izazivao komentare samo svojim dobrim igrama nego često i verbalnim sipadima. Između ostalog nazvao je travnati teren prilikom meča Davis Cupa u Brisbaneu "poljem krumpira", australske gledatelje je nazvao "glupima" , tražio je zamjenu linijskog suca na US Openu jer je bio iste boje kože kao njegov suparnik James Blake.

Kasnije su brak, troje djece, ozljede i vjerojatno dob malo promijenili njegov karakter. Sada će preuzeti vođenje australske reprezentacije u Davis Cupu kojeg je kao igrač osvajao dva puta - 1999. i 2003. No, ipak si je dopustio da u svom zadnjem meču u karijeri suca nazove "imbecilom".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider