Tenis
SPORTOVI
Tenis
To je bilo ekspresno

Lisicki plakala od nemoći: Bartoli ju pomela u finalu Wimbledona!

Francuskinja Marion Bartoli po prvi put u karijeri osvojila je jedan Grand Slam turnir.

U finalu Wimbledona Bartoli je pobijedila Njemicu Sabine Lisicki sa 6:1, 6:4. Francuskinji je ovo bilo drugo finale na nekom Grand Slamu i sada je uspjela otići do kraja, nakon što je u finalu Wimbledona 2007. izgubila od Venus Williams.

No, ovom prilikom je Lisicki ostala bez prave šanse protiv super uvjerljive Bartoli koja je u istom, itekako žestokom ritmu, odigrala cijeli finale. Igrala je Bartoli kao u transu, te je pritom itekako dobro pogađala i činila suparnicu nervoznom, u tolikoj mjeri da je Njemica u drugom setu proplakala na terenu.

Lisicki je dobila prvi gem u meču (break) samo da bi nakon toga Bartoli nanizala - šest!

I u drugom je setu Lisicki došla do prvog gema (na svoj servis), a potom nije iskoristila mnoge prilike za break i 2:0. Uzvrat Francuskinje je bio gotovo sličan kao u prvom setu. Povela je 5:1 i imala je tri meč-lopte.

Tek je tada Lisicki odigrala kako zna, smanjila je na 5:4, ali dalje nije išlo. Bartoli je uzela posljednji gem bez izgubljenog poena, a finale je okončala asom.

Bartoli je osvojila čak 21 poen više u meču (72:51) koji je trajao jedan sat i dvadeset minuta. Francuskinja je iskoristila pet break-prilika od čak trinaest šansi.

 

Wimbledon, finale tenisačica:

Bartoli (15) - Lisicki (23) 6:1, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider