Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobar tjedan

Kraj za Ivu i Ajlu: Oboje ispali u četvrtfinalu Acapulca

Četvrtfinale teniskog turnira u Acapulcu, koji se igra na tvrdoj podlozi, bio je krajnji doseg za dvoje hrvatskih predstavnika - Ivu Karlovića i Ajlu Tomljanović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na ATP turniru Karlović je izgubio od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 7:6(4) poslije jednog sata i 40 minuta igre. Naš tenisač nije uspio iskoristiti nijednu od svoje tri prilike za break, dok je Dolgopolov realizirao jednu od osam šansi za oduzimanje servisa suparniku. Ispalio je Zagrepčanin 18 asova, ali mu to ovom prilikom nije bilo dovoljno za slamanje otpora 38. igrača svijeta.

Bio je ovo njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda Ukrajinca koji će u polufinalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona. Njemu je zbog ozljede aduktora meč morao predati prvi nositelj i trostruki osvajač ovog turnira, Španjolac David Ferrer.

Na WTA turniru Ajla Tomljanović je poražena od osme nositeljice, Kineskinje Shuai Zhang, koja je bila bolja sa 6:1, 5:7, 6:2 u meču koji je trajao dva sata i 22 minute. Imala je Zagrepčanka čak 17 break-lopti, ali je iskoristila samo tri. Kineskinja je, pak, realizirala šest od 12 svojih prilika za break. Ovo je bio četvrti međusobni ogled ovih tenisačica, a omjer je sada izjednačen na 2:2.

Tomljanović se donekle za poraz u singlu utješila pobjedom u konkurenciji parova. S Amerikankom Christinom McHale u četvrtfinalu je pobijedila Francuskinju Stephanie Foretz Gacon i Čehinju Evu Hrdinovu sa 6:4, 6:3.

ATP Acapulco, četvrtfinale:

Anderson (5) - Ferrer (1) 2:6, 4:2, predaja Ferrera

Dolgopolov - Karlović 6:4, 7:6(4)

Murray (2) - Simon (6) 1:6, 7:6(4), 6:2

WTA Acapulco, četvrtfinale:

Cibulkova (1) - Erakovic 6:4, 7:5

Zhang (8) - Tomljanović 6:1, 5:7, 6:2

McHale - Kanepi (3) 6:1, 2-:6, 6:4

Garcia - Bouchard (2) 3:6, 6:4, 6:1

parovi, četvrtfinale:

McHale / Tomljanović - Foretz Gacon / Hrdinova 6:4, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider