Tenis
SPORTOVI
Tenis
prvi favorit

Karlović u Newportu nastavlja s odličnim igrama na travi

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Newportu. Drugi je nositelj u susretu 2. kola svladao Tunižanina Maleka Jazirija sa 6-4, 7-6 (4) nakon sat i 20 minuta igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karloviću je za pobjedu u prvom međusobnom dvoboju protiv Jazirija bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvario u devetoj igri prvog seta, dok je drugi set osvojio u "tie-breaku".

Za razliku od prvog meča u Newportu protiv Ukrajinca Ilje Marčenka u kojemu je imao samo 53 posto ubačenog prvog servisa, te za njega neobično malo aseva, samo 11 u tri seta, Karlović je protiv Jazirija imao 69 posto ubačenog prvog servisa što je rezultiralo sa 29 neobranjivih servisa.

Ipak, Jaziri je u šestom gemu prvog seta imao tri vezane "break-lopte", no Karlović se izvukao iz te situacije osvojivši pet poena zaredom. Bile su to ujedno i jedine tri "break-lopte" Tunižanina u čitavom dvoboju.

Karlović je, pak, nakon "breaka" kojega je ostvario krajem prvog seta imao prilike za oduzimanje servisa suparniku i u drugom setu, jednu kod vodstva od 2-1, a dvije kod 3-2. Nije ih iskoristio, ali je sve popravio u "tie-breaku" u kojem je osvojio prva tri poena i tu prednost više nije ispuštao.

U četvrtfinalu će Karlović, koji je prošle godine igrao u finalu Newporta, igrati protiv pobjednika susreta između Amerikanca Sama Querreya i Nijemca Dustina Browna. Meč je prekinut zbog kiše u samoj završnici trećeg seta, pri vodstvu Browna 4:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider