Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od gruzijskog kvalifikanta

Karlović po treći put u četvrtfinalu Dohe

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je u 2. kolu ATP turnira u Dohi Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 7-6 (3), 6-1 i po treći se put u karijeri probio do četvrtfinala u Kataru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gruzijski kvalifikant Nikoloz Basilašvili, 171. na pojedinačnoj ATP ljestvici, pružio je snažan otpor 27. tenisaču svijeta Ivi Karloviću, pogotovo u prvom setu, ali nije uspio napraviti još jedno iznenađenje nakon pobjede nad Rusom Mihailom Južnijem u prvom kolu. Basilašvili je u prvom setu čak prvi stigao do breaka prednosti, poveo 3-1, ali je odmah u sljedećem gemu tu prednost izgubio.

Karlović je do kraja prvog seta izgubio samo dva poena servirajući, a uključujući i prva dva osvojena poena u drugom setu, hrvatski je tenisač nanizao 20 poena kad je bio na početnom udarcu. Meč je završio s 19 asova i bez ijedne dvostruke pogreške.

Break odluke u drugom setu Karlović je ostvario za vodstvo 3-1, kad mu je 22-godišnji Gruzijac darovao dva poena napravivši dvostruke pogreške. Imao je Karlović mogućnost napraviti i break za 5-1, ali je Basilašvili spasio 15-40. Karlović je još jednim sigurnim servis-gemom meč priveo kraju i nakon 82 minute po treći put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu turnira u Dohi, u svom osmom nastupu na Qatar Openu.

"Volim igrati ovdje. Odgovaraju mi uvjeti, a ljudi iz organizacije turnira dobro paze na mene", rekao je hrvatski tenisač u kratkom intervjuu na terenu nakon pobjede.

Da je to doista, organizatori su pokazali i isticanjem natpisa na jednom od nižih ulaza u svlačionicu: "Nizak strop. Ivo, pazi glavu!"

"Pažljivi su. Hvala im na tome", sa smješkom je prokomentirao dobro raspoloženi Karlović.

Prethodna dva puta najviši tenisač svijeta kad je bio u četvrtfinalu, 2010. i 2011. godine, Karlović je gubio od Nikojala Davidenka. Ruski tenisač je otišao u mirovinu, a Ivo je još uvijek ovdje i pobjeđuje 13 godina mlađe suparnike.

"Kad to vidim, nevjerojatno mi je da sam još ovdje", izjavio je Karlović koji će u četvrtfinalu zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Ukrajinca Sergija Stahovskija i najboljeg tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića.

Priliku za plasman u četvrtfinale ima i drugi hrvatski predstavnik Ivan Dodig, koji će u srijedu igrati protiv Nijemca Michaela Berrera, iznenađujućeg pobjednika nad Rafaelom Nadalom u 1. kolu. Bit će to repriza finala Zagreb Indoorsa 2011., kad je Dodig slavio i osvojio svoj jedini pojedinačni ATP naslov dosad.

ATP Doha, 2. kolo:

IVO KARLOVIĆ (HRV/7) - Nikoloz Basilašvili (Gru) 7-6 (3), 6-3

Dustin Brown (Njem) - Jan-Lennard Struff (Njem) 7-6 (9), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider