Tenis
SPORTOVI
Tenis
'ne znam mogu li'

Šanse Hrvatske u Davis Cupu rastu: Tsonga pred otkazivanjem!

Jo-Wilfried Tsonga bio je u sjajnoj formi do ogleda s prvim igračem svijeta. Onda su se pojavili veliki problemi..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković probio se do desetog uzastopnog polufinala na US Openu, nakon što mu je Francuz Jo-Wilfried Tsonga predao meč pri vodstvu srpskog tenisača 6-3, 6-2, zbog ozljede lijevog koljena.

Tsonga je od 16. do 18. rujna trebao predvoditi francusku reprezentaciju u polufinalnom dvoboju Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru, ali nakon što se ozlijedio njegov nastup je pod upitnikom.

"Još je prerano donositi konačan zaključak. Iskreno, ne znam hoću li moći igrati. Moram napraviti pretrage, konzultirati se s liječnicima francuske reprezentacije i onda ću imati bolji uvid u kakvom je stanju koljeno", rekao je Tsonga nakon dvoboja u New Yorku.

Iako nikada nije dobro kada se igrač ozlijedi, ovo su dobre vijesti kada su šanse za ulazak Hrvatske u finale Davis Cupa u pitanju. Naime, Tsonga je prvi reket i uz Monfilsa veliki adut Francuske. Ukoliko ne bude mogao zaigrati to će povećati naše šanse za pobjedu za sigurno nekih 20-ak posto.

Podsjetimo, izbornik Željko Krajan objavio je u utorak popis igrača na koje računa za susret s Francuskom i na njega je uvrstio i Bornu Ćorića. On je prvog dana US Opena predao dvoboj Felicianu Lopezu zbog ozljede koljena. Prema prvim pretragama trebao bi biti spreman za susret jer je riječ samo o upali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider