Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka monfils

Đokoviću po treći put predan susret na US Openu!

Poznat je prvi polufinalni par kod tenisača i tenisačica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković i Francuz Gaël Monfils prvi su polufinalni par posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. Monfils je lakoćom prošao svog sunarodnjaka Lucasa Pouillea, dok je Đokoviću i po treći put na ovogodišnjem izdanju US Opena suparnik predao susret.

Monfils se po prvi put probio do polufinala na US Openu, nakon što je u utorak u četvrtfinalu svladao 22-godišnjeg sunarodnjaka Lucasa Pouillea sa 6-4, 6-3, 6-3.

Monfilsu je to tek drugo polufinale u karijeri na Grand Slam turnirima, a jedini put je na pragu finala bio u Roland Garrosu 2008. Najbolji rezultat na US Openu do ove godine bila su mu dva četvrtfinala (2010. i 2014.).

Monfils je ostavio Pouillea bez ijedne prilike za 'break' tijekom njihovog dvosatnog dvoboja pa su mu jedan oduzeti servis sunarodnjaku u prvom i trećem te dva u drugom setu bili dovoljni za uvjerljivu pobjedu.

Obojicu tenisača će francuski izbornik Yannick Noah dovesti na polufinalni dvoboj Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru, a ovo je možda bio i kvalifikacijski dvoboj u kojem je Monfils 'zacementirao' svoju poziciju u sastavu.

Monfils će se za svoje prvo finale na Grand Slam turnirima boriti protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića kojem je najbolje rangirani Francuz Jo-Wilfried Tsonga predao susret kod zaostatka 2:6, 3:6. Treći je to igrač koji je Đokoviću predao susret ove godine na US Openu.

Podsjetimo, Đokoviću je u 2. kolu bez izlaska na teren predao Jan Vesely, da bi mu kolo kasnije nakon šest odigranih gemova predao i Mihail Južnij.

Kod tenisačica će se u prvom polufinalu susresti Njemica Angelique Kerber, koja je sa 7:5, 6:0 slavila protiv lanjske finalistkinje Roberte Vinci, i Dankinja Caroline Wozniacki. Bivši broj 1 je s uvjerljivih 6:0, 6:2 slavila protiv senzacije Anastazije Sevastove.

US Open, tenisači - četvrtfinale:

Gael Monfils (Fra/10) - Lucas Pouille (Fra/24) 6-4, 6-3, 6-3

Novak Đoković (Srb/1) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6:3, 6:2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider