Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Ima sve za pobjedu'

Ivanišević najavio Čilićev meč s Federerom: Evo što ne smije dozvoliti!

Trener najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića Goran Ivanišević, koji je tu ulogu preuzeo ove godine i vratio Čilića među 10 najbolji igrača svijeta prije polufinalnog susreta na US Openu između Čilića i Švicarca Rogera Federera smatra kako Čilić može čak i osvojiti turnir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Samim time što je ušao u polufinale i svaki meč igra sve bolje. Jučer je pokazao cijelome svijetu kakav je igrač, što može i koliko može. Odigrao je perfektan meč, taktički je nadigrao Berdycha u svakom pogledu teniske igre i stvarno mu je očitao tenisku lekciju. Zasluženo je ušao u polufinale, ali ovo nije kraj. U polufinalu svatko svakoga može dobiti i svatko može osvojiti turnir", rekao je Ivanišević.

Četiri asa, a među njima i naš Čilić: Mjesto mu je u samom vrhu!

Čilić i Federer igrali su dosada pet puta i svih pet susreta dobio je švicarski velikan, ali Ivanišević vjeruje kako Čilić ima igru za njega.

"Ima Marin sve udarce za dobiti Federera. Nije niti on nepobjediv iako je možda najbolji tenisač svih vremena. Igrali su odličan meč u Torontu koji je bio 'gust'. Ovdje je druga stvar jer se igra na tri dobivena seta. Marin ima i servis i udarce s osnovne linije za ugroziti Federera. Samo ne smije dozvoliti Federeru da ga 'voza' po terenu i da ima potpunu inicijativu jer je onda Federer najopasniji. Nema tu puno taktike, mora uživati na terenu, uživati u onome što je već postigao i odigrat svoj meč kako zna i može", dodao je Ivanišević koji je posljednji Hrvat koji je igrao u polufinalu US Opena 1996. godine.

Čilić i Federer igrat će drugi polufinalni susret u subotu iza 18 sati po hrvatskom vremenu. Prije njih svoj će polufinale odigrati Srbin Novak Đoković i Japanac Kei Nishikori. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider