Tenis
SPORTOVI
Tenis
To se i očekivalo

Četiri asa, a među njima i naš Čilić: Mjesto mu je u samom vrhu!

Četiri asa još u konkurenciji za naslov pobjednika US Opena, a naš Čilić jedan od njih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nositelj Đoković igra protiv Nishikorija, a Marin Čilić, nakon pobjede protiv Berdycha ide na velikog Rogera Federera koji je polufinale izborio u dramatičnih pet setova protiv Monfilsa, okrenuvši pritom meč u kojem je imao dva seta zaostatka.

Kod Marina nije bilo takve drame - uvjerljiv i dominantan protiv češkog tenisača. Sedmi tenisač svijeta Tomaš Berdych protiv Marina nije imao šanse.

"Osjećaj je predivan i mislim da sam jednostavno zaslužio, i da su se zvijezde sada poklopile i da sam ušao u polufinale. Odigrao sam sjajno kad je bilo potrebno i jednostavno presretan sam što sam uspio ući u polufinale drugi put u karijeri", presretan je bio naš najbolji tenisač.

Uz Marina je u svakom poenu bilo i njegovo Međugorje. Ponosni otac Zdenko nije iznenađen Marinovom sjajnom igrom: "Jednostavno se očekivalo ovako nešto. Mislim da su i poznavaoci tenisa se nadali da će ovako nekako biti."

Jedino Grand Slam polufinale igrao je prije četiri i pol godine u Australiji, a ponavljanje uspjeha karijere posebno savršeno sjeda nakon lanjske drame oko dopinga i višemjesečne zabrane igranja: "Mislim da je taj dišpet proradio. Taj hercegovački dišpet i da mu je dalo nekakav dodatan motiv da s radom i poštenjem i pravim putem da mu je realno mjesto u vrhu samom", odlučno će Zdenko Čilić.

"Bio je to najteži period u mojoj karijeri jer nisam igrao tenis, a nisam ni znao kad ću se vratiti. Ali, to me je učinilo još zrelijim. A uz to sam i naporno vježbao kako bih popravio svoju igru, a to se uostalom vidi i na terenu", samouvjeren je Marin.

I doista se vidi. Servis je drastično poboljšan, ali ne samo to. Stvar je u stavu koji je nekada znao izostajati. Marin Čilić danas djeluje pobjednički.

Međusobni omjer s Rogerom Federerom (osvajač 17 Grand Slam turnira) nije obećavajući za Čilića. Federer ima čistih 5:0 u međusobnim dvobojima, četiri od pet puta igrali su na tvrdoj podlozi kakva je i u New Yorku. Ali ono što može ohrabriti jest zadnji meč, odigran u Torontu prošlog mjeseca, kada je Federer tijesno pobijedio 7:6, 6:7, 6:4. Čilić je tada imao prvi servis ispod 60 posto, dakle ima prostora za poboljšanje. Marin se neće predati, navijamo za njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider