Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Naći će nekoga'

Ivanišević: Murray ne treba žuriti s izborom trenera

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević poručio je aktualnom pobjedniku Wimbledona Andyju Murrayju da ne žuri s izborom novog trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, škotski je tenisač prošli mjesec raskinuo suradnju s Ivanom Lendlom. Pod vodstvom nekadašnjeg teniskog velikana, Murray je osvojio dva Grand Slam naslova - US Open 2012. i Wimbledon prošle godine, kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. U razgovoru za The Scotsman, Ivanišević je priznao da ga je iznenadio razlaz Murrayja i Lendla, ali nije htio sugerirati osmom reketu svijeta koga bi mogao izabrati za novog trenera.

"Ovo je nezgodna situacija. Postoji puno kriterija za izbor trenera. Kao prvo, trebate trenera koji govori istim jezikom. Uvijek govorim da su najbolji treneri bivši tenisači jer imaju vremena, znaju kako je tenisačima i mogu ih naučiti nečemu. Nije lako pronaći trenera, to je nešto s čime ne treba žuriti. Andy će prije ili kasnije pronaći nekoga i bit će sve u redu s njim", rekao je Ivanišević.

Osvrnuo se potom Splićanin i na dvogodišnju suradnju Lendla i Murrayja: "Ivan je odradio sjajan posao. Usadio je Andyju vjeru, učinio ga agresivnijim i unio neke promjene u njegovoj igri. Bila je to savršena suradnja. Andy je igrao najbolji tenis pod Ivanovim vodstvom. Zašto su se razišli? To možda nikad nećemo saznati. No, postoji još dobrih trenera i siguran sam da će Andy donijeti pravu odluku."

Ivanišević danas trenira najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i jedan je od nekoliko bivših vrhunskih igrača, osvajača Grand Slam naslova, koji su se uhvatili trenerskog posla. Dio svjetskih medija je tu skupinu prozvao super trenerima, ali Ivaniševiću se ne sviđa ta kovanica.

"Nije mi draga ta fraza. Treneri su dobri ili loši, neki ti mogu pomoći, drugi ne mogu. I dečki koji nikad nisu osvojili Grand Slam turnir mogu biti dobri treneri. I obrnuto, oni koji su osvojili Grand Slam ne moraju biti dobri kao treneri. No, sigurno pomaže ako ste nešto napravili u karijeri jer možete objasniti igračima što da očekuju", zaključio je Ivanišević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider