Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup s Britancima

Dodig riješio Evansa, Hrvatska izjednačila u Umagu

Autoritativno i uz vrlo dobru igru prvi hrvatski reket Ivan Dodig je pobijedio Daniela Evansa 6:3, 6:2, 6:3, te je tako izjednačio rezultat na 1:1 protiv Velike Britanije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom Murrayja i Dodiga okončan je tako prvi dan kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a ispred tenisača obje reprezentacije je subotnji ogled u parovima.

>> Hrabri Ćorić preslab za Murrayja: Britanci poveli u Umagu

Dodig je odlično odigrao meč protiv 149. tenisača na svijetu koji je u Umag došao s odličnim nastupom na US Openu. Naime, u New Yorku je Evans prošao kvalifikacije, te je pobjedama protiv Nishikorija i Tomica dogurao sve do trećeg kola gdje ga je svladao Tommy Robredo.

No, protiv Dodiga je Evans bio potpuno bez rješenja. Imao je u cijelom meču samo jednu break-loptu i to u drugom setu (neiskorištenu). Dodig je s druge strane došao do sedam takvih šansi i napravio je čak pet break-gemova.

U prva dva seta Dodig je uvijek u drugoj polovici dionica dolazio do odvajanja, kada bi koristio pad koncentracije, ali i snage, kod suparnika. Uostalom, u svakom trenutku meča Dodig je djelovao čvršće, preciznije pri udarcima...

U posljednjem setu je Dodig do breaka došao kod vodstva 3-2, a prve dvije meč-lopte je propustio na servis Britanca kod 5-2. Ali je zato Dodig bez problema odservirao za ukupnih 1-1, iskoristio je prvu meč-loptu na svoj servis i proslavio s hrvatskim navijačima i ostatkom reprezentacije pobjedu.

U subotu, od 14 sati, na programu je igra parova u Umagu.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Hrvatska - Velika Britanija 0:1

Dodig - Evans 6:3, 6:2, 6:3

Ćorić - Murray 3:6, 0:6, 3:6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider