Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kvalifikacijski susret

Hrabri Ćorić preslab za Murrayja: Britanci poveli u Umagu

Velika Britanija povela je protiv Hrvatske u kvalifikacijskom susretu Davis Cupa.

Na umaškoj zemlji Andy Murray je svladao Bornu Ćorića sa 6:3, 6:0, 6:3. Treći tenisač svijeta pobijedio je 16-godišnjeg Bornu Ćorića, debitanta u hrvatskoj reprezentaciji koji je prije nekoliko dana osvojio juniorski US Open.

Za ozbiljnije suprostavljanje Murrayju još uvijek nema, prvenstveno fizičke snage u Ćoriću. Naravno da i kvaliteta čini veliku razliku između ove dvojice tenisača, no na momente se mladi hrvatski tenisač sjajno suprotstavljao dvostrukom osvajaču Grand Slam turnira i radio je to vrlo inteligentno za svoje godine.

Do 3:3 u prvom setu se vodila gotovo ravnopravna borba, pa je tako u prvih šest gemova Murray imao tri, a Ćorić dvije break-lopte. No, svih tih pet šansi je spašeno, a onda je krenula serija Murrayja. Dobio je devet gemova u nizu za 6:3, 6:0.

Ćorić je skupio snagu za novi napad na Murrayja u trećem setu. Čak je u tom dijelu meča prvi junior svijeta došao do jedinog breaka, te je poveo 3:1. No, Murray je tada opet uhvatio seriju, dobio je pet gemova zaredom i na kraju proslavio vrlo laku pobjedu.

Murray je napravio sedam break-gemova (od 15 šansi), dok je Ćorić iskoristio jednu od četiri takve šanse. Meč je trajao točno dva sata.

U nastavku dana slijedi drugi meč dana, ogled Ivana Dodiga i Daniela Evansa.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Hrvatska - Velika Britanija 0:1

Ćorić - Murray 3:6, 0:6, 3:6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider