Tenis
SPORTOVI
Tenis
Može li?

Hrvatska legenda prognozira: 'Đoković može stići Federera'

Slavni hrvatski tenisač Nikola Pilić (75) pun je hvale na račun Novaka Đokovića koji je nedavno osvojio Wimbledon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Pilić smatra da prvi tenisač svijeta može prestići i Rogera Federera po broju osvojenih turnira, koliko se to god činilo teško.

''Ne znam koliko će još Grand Slamova osvojiti, a ne zna ni Novak, to zna samo Bog. Moje mišljenje je da može stići Rogera Federera, koji je osvojio 17, dok je Novak stigao do brojke od devet. To u ovom trenutku izgleda velika razlika, ali siguran sam da će Nole još nekoliko godina biti na ovom nivou. Svi parametri ukazuju na to da će imati dugu i uspješnu karijeru. On ne predstavlja samo sebe već i Srbiju, što prelazi sportske okvire'', rekao je Pilić, prenosi Kurir.

Pilić napominje da Đoković ima iznimnu mentalnu snagu.

''Izuzetno je psihički jak jer bi se malo tko mogao oporaviti poslije poraza u finalu Roland Garrosa i samo mjesec i pol kasnije osvoji Wimbledon, i to na potpuno drugačijoj podlozi. On je izgubio u Parizu samo što je dan za danom igrao polufinale i finale, a to je prilično iscrpljujuće. Da je imao samo jedan dan pauze, sve bi bilo drugačije i uvjeren sam da bi osvojio i Roland Garros'', zaključio je Pilić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider